Hovedinnhold

Bardal: - Nyter det som skjer for tiden

FORTSETTER: Anders Bardal er fornøyd med tingenes tilstand og lover at han tar en sesong til. Her fra verdenscuprennet i Oberstdorf. Foto: Ap
FORTSETTER: Anders Bardal er fornøyd med tingenes tilstand og lover at han tar en sesong til. Her fra verdenscuprennet i Oberstdorf. Foto: Ap
I fjor var spørsmålet til Anders Bardal i Lahtis om han ville fortsette som skihopper. I år var ikke spørsmålet like betimelig.

- Nei, det er nok ikke det. Jeg er en kar som alltid tar en sesong om gangen, men jeg kan allerede nå si at det blir en sesong til, sa Bardal til NTB etter at han i svært ujevne forhold var med på det norske laghopplaget som endte på 4.-plass i den lille bakken i Lahtis lørdag.

Tidligere på dagen ble det bestemt at verdenscuprennet måtte flyttes fra den store til den lille bakken for i det hele tatt å kunne gjennomføres.

I Bardals hoppliv har det skjedd mye etter at NTB intervjuet ham i Lahtis i fjor. Omslaget i karrieren kom omtrent på den tida.

- Det snudde på mange måter i VM i Oslo, men da jeg kom hit til Lahtis og ble nummer fire i den individuelle konkurransen var følelsen bra. Siden har den egentlig vært bra. Jeg startet oppturen med flere gode konkurranser på tampen av forrige sesong. Jeg nyter det som skjer for tiden, sa Bardal etter laghoppingen lørdag.

Ingen tvil

Plassen hans på landslaget er det selvsagt ingen tvil om. Han leder verdenscupen og har tjent nærmere 900.000 på idretten sin denne sesongen. Det gjør ham trygg på at det er riktig å fortsette hoppkarrieren. Bardal er blitt norsk hoppsports fyrtårn denne sesongen.

Lørdagens lagkonkurranse ville han ikke snakke altfor mye om. Vinden varierte stort, og forholdene var ikke like for alle. Østerrike vant som de ville, foran Tyskland og Polen, mens Norge bare tok 4.-plassen etter at det blant annet ble fall på Vegard Sklett i Norges første hopp i konkurransen. Anders Fannemel mislyktes også i 1. omgang med et hopp på skarve 80 meter.

Etter et svakt prøvehopp var Bardal sikkerheten selv i konkurransen med hopp på 93 og 93,5 meter.

Fin dag

- Jeg hadde en fin dag i bakken og fikk med meg to fine hopp som jeg tar som trening. Jeg fikk bekreftelsen på at formen er der. I dag er det ingen vits i å se på lengdene. Til det var det for ujevnt, sa Bardal.

- Det er sjanser for at det blir renn i den lille bakken søndag også i det individuelle rennet?

- Jeg tar det jeg får. I den formen jeg er i skal ikke det ha noe å si, konkluderte Bardal.

Slik snakker en hopper med selvtillit.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp