Hovedinnhold

Bardal fikk aha-opplevelse

FORVANDLET: Anders Bardal har delt hans vinnerformel med de kvinnelige norske skihopperne. Her er han avbildet under VM i laghopp skiflygning i 2012 i Vikersund. Foto: NTB Scanpix/ Lise Åserud
FORVANDLET: Anders Bardal har delt hans vinnerformel med de kvinnelige norske skihopperne. Her er han avbildet under VM i laghopp skiflygning i 2012 i Vikersund. Foto: NTB Scanpix/ Lise Åserud
Anders Bardal hadde en forvandling i hoppbakken i fjor. Denne uken har han delt vinnerformelen med andre.

Med østerrikeren Alexander Stöckls inntreden ble trønderen plutselig en vinner i løpet av forrige sesong. Under hoppernes samling i Nord-Sverige fikk de norske kvinnelige landslagshopperne vite «hemmeligheten» bak forvandlingen.

Anette Sagen og de andre jentene spurte om alt mulig og lærte av verdens beste. Det var her at det blant annet kom fram at Bardal fikk en aha-opplevelse i bakken. 29 år gamle Bardal var skeptisk til landslagstrener Aleksander Stöckl.

- Jeg jobbet hardt med endringene og teknikken. Det var under en samling i Østerrikske Stams i fjor høst at jeg fikk en aha-opplevelse. Jeg fikk de svarene jeg trengte, også kom resultatene, sier Bardal.

Full klaff

Sist vinters verdenscupvinner fra Steinkjer Skiklubb har under Aleksander Stöckls første sesong hatt en voldsom formstigning - og er nummer én i verden. Hoppteknikken er endret, og i dag hopper Bardal og de norske hopperne med mer kraft på hoppkanten.

- Jeg har forsøkt å endre teknikken tidligere, men det har stort sett blitt bare tull. Derfor ville jeg gi endringene til Aleksander en sjanse. Jeg har jobbet med enkle arbeidsoppgaver, samtidig så har han hjulpet meg bra på det mentale. Dette ble en full klaff, men selv Aleksander sa til meg i ettertid at han var skeptisk til å endre så mye på kort tid, fortalte Bardal.

Drøm

- Drømmen om å bli best i verden og gleden ved å hoppe på ski har ligget i bunn. Dette må også ligge i bunn til hver av dere. Det er hardt arbeid over mange år som gir resultater. Selv om vi har verdens beste støtteapparat i ryggen, så må man gjøre jobben selv. Dere kan ikke ta noen svarveier til suksess, sa Bardal.

Landslagene, både kvinner og menn, er samlet i Örnsköldsvik fram til fredag i forbindelse med den store breddesamlinga i hopp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp