Hovedinnhold

Anders Bardal fikk en sønn

STOLT FAR: Anders Bardal ble tirsdag kveld far til en gutt som skal hete Thomas. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
STOLT FAR: Anders Bardal ble tirsdag kveld far til en gutt som skal hete Thomas. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
(VG Nett) Verdenscupvinner i hopp, Anders Bardal (29), ble tirsdag kveld far igjen.

Thomas, som han skal hete, kom til verden i går kveld etter en time på fødestua, opplyser Bardal i en tekstmelding.

De ankom St. Olavs Hospitalet klokken 15.00. Barnet ble født 16.10.

Han var 49 centimeter og 3240 gram. Alt står bra til med mor Ingrid, pappa Anders og søster Anna (snart 3).

Bardal har trent hver dag helt siden triumfen i Planica. Han har kuttet ned på det hopprelaterte, men har i hele perioden gått på ski og trent styrke.

Tirsdag var den eneste dagen han tok fri. Nå venter en rolig periode frem til landslaget møtes til første samling på toppidrettssenteret om 14 dager.

- Det er nok trening å være med på en fødsel, sier Bardal til VG Nett.

29-åringen vant denne sesongen sammenlagtseieren i verdenscupen for første gang, etter en god sesong under Alexander Stöckls ledelse.

Ifølge sportssjef Clas Brede Bråthen var dette den viktigste norske hopprestasjonen siden Bjørn Wirkola herjet rundt omkring i verdens bakker.

- Jeg er fullstendig klar over Espens (Bredesen) fantastiske resultater. Prestasjonene til Anders Jacobsen, Lars Bystøl, Sigurd Pettersen og Roar Ljøkelsøy er heller ikke glemt. I folks øyne skal det imidlertid mye til for å bli større enn Wirkola. Men som forbilde er historien til Bardal helt spesiell, uttalte Bråthen til VG.

29-åringen fra Steinkjer har gått den lange veien til verdenstoppen. Etter 13 år på landslaget oppnådde han omsider braksuksess.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp