Hovedinnhold

Toppkusk frykter for karrieren etter denne ulykken

Tom Erik Solberg (40) pådro seg et stygt brudd i håndleddet etter en ulykke i Bergen i 2014. Nå frykter han at bruddet kan sette en stopper for karrieren.

Denne saken handler om:

Etter ulykken med hesten H.G. Imar for halvannet år siden fikk han satt inn to titanplater i håndleddet, og ble nylig operert for å fjerne disse.

– Kirurgen klarte kun å fjerne den ene titanplaten. Den andre satt slik at den var umulig å fjerne, og legene fraråder ny operasjon, sier Tom Erik Solberg til Equus Media.

<p>TILBAKE: Tom Erik Solberg kjører sitt første travløp på snaut to uker på Bjerke onsdag.</p>

TILBAKE: Tom Erik Solberg kjører sitt første travløp på snaut to uker på Bjerke onsdag.

Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media

– Jeg har ikke så mye smerter når jeg kjører, men de øker på utover dagen. Det er noe jeg må leve med, men hvor lenge jeg kan holde på som nå, er usikkert. Det er klart jeg frykter for karrieren på sikt, sier Solberg, som har hatt en fin innledning på sesongen og vunnet 10 løp på 62 starter og kjørt inn rundt 500.000 kroner.

Les også: Travkusk sykemeldt etter å ha blitt slått bevisstløs

Totalt har Klosterskogen-treneren med røtter i Bergen kjørt inn 92.5 millioner kroner i Norge. Over halvparten av disse er kjørt inn de siste fem årene.

Solberg debuterte på travbanen i 1995, og har siden den gang kjørt 13.853 løp. I over 8200 av disse løpene har Solberg kjørt inn til premie, 1695 førsteplasser, 1453 andreplasser, 1337 tredjeplasser og 3772 øvrige premieplasser.

I 2012 ble han også landschampion.

Les også: Her blir kuske sparket i hodet

Onsdag er han tilbake på travbanen for første gang siden 23. januar i år, når han skal kjøre fem løp på Bjerke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport