Hovedinnhold

Steinlagers løpskarriere over for godt

Superhingstens karriere er definitivt over.

Denne saken handler om:

TRAVKONGEN: Steinlager er skadet. Foto: Aftonbladet
TRAVKONGEN: Steinlager er skadet. Foto: Aftonbladet


Avgjørelsen ble tatt av trener og kusk Per Oleg Midtfjeld i samråd med eier Knut Olausson i transportbilen hjem til Mysen etter at superhingsten i går hadde vært til røntgen- og ultralydsjekk på Norges Veterinærhøyskole i Oslo.

Da var det allerede klart at det ikke kunne bli flere starter for Steinlager i 2006.

Avviste ikke løp senere

Undersøkelsene viste at gaffelsbåndskaden i venstre forben som han pådro seg under søndagens Elitlopp på Solvalla, var av alvorlig karakter. Men veterinær og kirurg Eric Strand avviste ikke at hesten kunne bli bra nok til å gå løp igjen om ett år eller to.

- Vi velger likevel å sette sluttstrek nå, sier Midtfjeld til VG.

- Veldig vemodig et eventyret er slutt. Men vi synes ikke det blir rettferdig overfor Steinlager å sette han opp til løp igjen etter lang pause. For dermed å utsette han for belastninger som gjør at benet kan ryke igjen.

Blir frisk

- Steinlager kommer til å bli frisk og sunn igjen. Men vi mener det ikke er riktig å tyne det siste ut av ham når han er såpass oppe i årene.

- Jeg vil påstå at han antagelig er den beste traveren Norge noen gang har hatt. Steinlager fortjener å bli husket for det han har levert på sitt beste, sier en beveget Per Oleg Midtfjeld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport