Hovedinnhold

Hausken vant O-ringen

VETERANSEIER: Anne Margrethe Hausken Nordberg sto igjen som seierskvinne i eliteklassen på etappeløpet O-ringen i Sverige. Dette er første seier i O-ringen siden hun vant løpet i 2008.
VETERANSEIER: Anne Margrethe Hausken Nordberg sto igjen som seierskvinne i eliteklassen på etappeløpet O-ringen i Sverige. Dette er første seier i O-ringen siden hun vant løpet i 2008. Foto: O-ringen.
Anne Margrethe Hausken Nordberg (39) vant sammenlagt i eliteklassen i etappeløpet O-ringen i svenske Borås fredag.

Hun gikk ut med en ledelse på litt over to minutter på den avsluttende jaktstarten. Der løp hun kontrollert, og mot slutten hadde hun økt avstanden kraftig til sin nærmeste konkurrent, sveitsiske Simone Niggli. Svenske Anna Forsberg ble nummer tre.

O-veteranen som løper for Oslo-klubben Nydalen, vant sist O-ringen i 2008, og tok fredag sin fjerde strake etappeseier etter å ha blitt nummer fire på åpningsetappen.

FØRST OVER STREKEN: Anne Margrethe Hausken løper inn til seier i prestisjefylte O-Ringen i Borås fredag.
FØRST OVER STREKEN: Anne Margrethe Hausken løper inn til seier i prestisjefylte O-Ringen i Borås fredag. Foto: Mårten Lång / Norsk Orientering, NTB scanpix

– Det er egentlig en utrolig følelse å løpe inn på stadion etter å ha vært ute i skogen. Der ute er du helt alene, og du vet egentlig ikke om noen har klart å ta seg forbi deg. Jeg valgte å legge inn litt sikkerhetsmargin. Heldigvis har jeg fått en del erfaring med å løpe i teten i store stafetter, men nå var det langdistanse med mange veivalg og det er det ikke like enkelt, sa O-veteranen til NTB.

Krevende

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det er ikke lett å gå ut med Simone Niggli og Annika Billstam jagende bak. Det var krevende hele veien, men jeg tok meg tid til å orientere og har tatt mine ekstra kartstopp, der det har vært nødvendig, sa Hausken Nordberg.

Ekstra kartstopp og klar seier i O-ringen har nå gitt betalt med solide pengepremier og ditto selvtillit foran VM i skotske Inverness. Mesterskapet innledes om en drøy uke.

La om trening etter fødsel

Hausken Nordberg fødte sitt annet barn i fjor sommer. Da bestemte hun seg at foran denne sesongen skulle hun droppe all skigåing i vinter og bare satse på løping. Det føler hun at har fått betalt for.

– Jeg la om treningen. Jeg har løpt mye mer enn tidligere, og planen var å få formtoppen til O-ringen og VM om en ukes tid, sa Hausken Nordberg.

For Marte Narum og Kamilla Olaussen blir det ikke noe VM i år, men de viste god sommerform ved å løpe inn som henholdsvis nummer 8 og 9 sammenlagt i O-ringen.

I mennenes seniorklasse ble det en tett kamp mellom William Lind og Olle Boström om seieren. Det endte med seier til Lind, med fire sekunds margin til den svenske landslagskollegaen.

PS: Eskil Kinneberg var best av de norske med 8. plass. Andreas Sølberg og Ingeborg Eide gikk til topps i juniorklassen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport