Hovedinnhold

Vraket seg selv

Hun var lands- lagets mest rutinerte spiller.
Men for en drøy uke siden ringte Else-Marthe Sørlie Lybekk (26) til landslagssjef Marit Breivik - og vraket seg selv fra VM-troppen.

Nå blir den durkdrevne visekapteinen (156 landskamper) erstattet av en kunstmaler med bare to kamper for Norge. Isabel Blanco (25) er håndballjentenes nye fargeklatt.

- Jeg må bare være ærlig. Med hånda på hjertet: Jeg er ikke god nok. Formen er ikke bra, og jeg sliter med en kneskade, sier Lybekk til VG - som tross problemene scoret 10 mål for Leipzig i lørdagens seriekamp.

- Else-Marthe kom meg i forkjøpet. Hun har en veldig selvinnsikt, mener Breivik.

Hun ble vraket som kaptein i fjor høst og gjorde sitt dårligste mesterskap i Kroatia-VM.

Den siste tiden har strekspilleren slitt med et skadet sidebånd i kneet. For første gang siden VM i 1997 stiller Norge uten Sørlie Lybekk i troppen.

Dermed stormer Isabel Blanco inn på landslaget. Hun debuterte under turneringen i Tyskland i oktober og har hatt en knallgod høst i danske Aalborg, der Blanco ofte har plassert den russiske strekstjernen Natasja Deriougina på benken.

- Jeg håper å kunne bidra med fighterinnstilling og spilleglede. Jeg har lykkes hvis jeg får folk med meg, sier Blanco til VG.

Utradisjonell

Den halvt spanske bergenseren har hatten utradisjonell vei inn på landslaget. Allerede som 18-åring flyttet hun fra Tertnes til Mislata i Valencia. Etter en sesong hjemme i Tertnes dro hun til fire sesonger i danske Ikast. Denne høsten Aalborg. Og nå landslaget.

- Helt fantastisk. Dette hadde jeg aldri drømt om for kort tid siden, sier Blanco, som kombinerer håndballkarrieren med kunstskole på dagtid.

Malerinnen Blanco har allerede hatt tre egne kunstutstillinger og solgt en god del bilder.

- Det ga noen lommepenger, ler hun.

- Men malingen er en veldig fin kombinasjon med idretten. Det går i knallfarger, fantasidyr og mange øyne i forskjellige former, beskriver hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball