Hovedinnhold

Sørlie Lybekk vraket

Marit Breivik tok ut EM-troppen i ettermiddag

LYSAKER (VG Nett) Da landslagstrener Marit Breivik i ettermiddag presenterte troppen til håndball-EM var den mest rutinerte spilleren vraket.Breivik hadde allerede tatt ut en bruttotropp på 24 spillere, og slanket denne til 16 mandag. Disse 16 blir med til EM i Ungarn, mens syv andre er hjemmeværende reserver. Blant dem er veteranen og tysklandsproffen Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Leipzig-spilleren står med 156 landskamper, men kan trolig ikke plusse på den statistikken i EM. Sørlie Lybekk har slitt med en kneskade og nådde ikke opp i konkurransen om en strekplass.

- Else-Marthe er en type som trenger mye trening for å være rustet, og det har hun ikke fått. Det kan godt være at hun er god nok om en måned, men vi tok ut troppen på bakgrunn av det vi har sett til nå. Vi vet i hvert fall at vi har en god reserve i henne, sier Marit Breivik til VG Nett.

Ungt lag

Stammen i laget er nå født rundt 1980, og det er en rimelig ung tropp Breivik tar med seg til EM. Bare Elisabeth Hilmo har spilt flere enn 100 landskamper, de fleste har under 50. Likevel er ikke Breivik bekymret for at laget er for urutinert.

- Gro (Hammerseng) og Vigdis (Hårsaker) har begge vært med i fem mesterskap. Elisabeth (Hilmo) har også mye erfaring. Det er et ungt lag som vi er i ferd med å bygge opp, men det kommer alltid nye spillere som står frem. Stammen i laget er 24-25 år og bør ha fremtiden foran seg, mener Breivik.

Etter et skuffende VM ifjor som endte med sjetteplass og tap for Spania i kampen om OL-plass, er det et revansjesugent norsk lag som reiser til Ungarn i begynnelsen av desember. Der venter Ukraina, Spania og Tsjekkia i de innledende kampene.

- Vi tapte med ett mål for Ukraina i åpningskampen i VM og Spania slo oss med ett mål i kampen om OL-plass, så jeg føler vi har en del å revansjere, gliser landslagssjefen.

Etterlyser et løft

Nøyaktig hva spillerne hennes er gode for, synes Breivik det er vanskelig å spå. Det hun ser mest etter er fremgang fra i fjor.

- Vi skal ha et løft fra i fjor. Da var det veldig tett, og det blir garantert ikke mindre tett nå. Innad i gruppa har vi en målsetning om at vi skal kjempe om medaljer. Det betyr at vi i hvertfall må komme til semifinalen, slår Breivik fast overfor VG Nett.

PS! Det største spørsmålstegnet er keeperne. Etter at Cecilie Leganger sa endelig nei til spill i EM er Katrine Lunde den mest rutinerte målvakten med 24 landskamper.

Her er hele troppen som reiser til håndball-EM for kvinner i Ungarn 9.- 19. desember:

Målvakter:
Terese Pedersen (Tertnes),
Kjersti Beck (Byåsen),
Katrine Lunde (Aalborg),

Utespillere:
Gøril Snorroeggen (Byåsen),
Katja Nyberg (Larvik),
Ragnhild Aamodt (GOG),
Randi Gustad (Nordstrand),
Karoline Dyhre Breivang (NTG/Stabæk),
Kristine Lunde (Aalborg),
Gro Hammerseng (Ikast),
Kari Mette Johansen (Larvik),
Elisabeth Hilmo (Larvik),
Camilla Thorsen (Viborg),
Linn-Kristin Riegelhuth (Larvik),
Vigdis Hårsaker (Larvik),
Isabel Blanco (Aalborg).

Reserver:
Marte Snorroeggen (Byåsen), Heidi Halvorsen (Århus), Linn Jørum Sulland (NTG/Stabæk), Silje Aamodt (Skjeberg), Hanne Halèn (Bækkelaget), Else-Marthe Sørlie Lybekk (Leipzig), Unni Nyhamar Hinkel (Nordstrand).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball