Hovedinnhold

Sander Sagosen strålte i Champions League-toppkamp: – En verdensstjerne

<p>SLO LAGKAMERATEN: Sander Sagosen og  Kent Robin Tønnesen spiller sammen på landslaget. Søndag vant Sagosen i Champions League mot Tønnesen.</p>

SLO LAGKAMERATEN: Sander Sagosen og  Kent Robin Tønnesen spiller sammen på landslaget. Søndag vant Sagosen i Champions League mot Tønnesen.

Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
(PSG-Veszprém 33-28) Sander Sagosens (22) PSG tok gruppeledelsen fra Kent Robin Tønnesen (26) og Veszprém.

Denne saken handler om:

– En gnistrende håndballkamp av Sagosen. Han fortjener det franske ordet magnificent (magisk/prakt) i kveld. En fryd å se Sagosen. Han er blitt er verdensstjerne allerede, sier Frode Scheie, tidligere landslagskeeper og Viasat-kommentator.

Tidligere søndag: Larviks første seier

Paris Saint-Germain har nå 12 poeng på syv kamper i Champions League-gruppespillet - ett mer enn Veszprém.

– Det smaker veldig godt. Det var en fantastisk kamp fra vår side. Første omgang var strålende før det ble jevnt, men det er klasse at vi vinner til slutt, sier Sagosen til VG.

PSG ledet toppkampen hele veien, men gjestene var bare ett mål bak ti minutter før slutt.

Les mer: Dette er Sagosens håndball-kjæreste

– Mitt nivå

I avslutningen viste PSG seg imidlertid mesterlige og trygget seieren i land. En av hovedrollene i den franske triumfen hadde Sander Sagosen.

– Jeg følte at jeg fikk mye tillit i oppkjøringen. Av og til har jeg dagen, andre ganger ikke. I dag var det en av de bedre dagene. Jeg føler dette begynner bli mitt nivå og at jeg kan dominere i slike kamper, sier Sagosen, som scoret seks, til VG.

Sagosen får danse-kritikk:

I åpningen av kampen var han utmerket med fire mål de første åtte minuttene. Utover i kampen tok superstjernen Nikola Karabatić over skuddansvaret for PSG, men nordmannen sto for flere assist fortsatt.

– Det gikk veldig fint i starten. Seks mål er bra. Vi står i ilden og møter et topplag som skal utfordre oss på Champions League-tittelen. Det ble tøft og vi får masse juling. Da må vi gi tilbake også, sier Sagosen.

Vel å merke bommet Sagosen også med fire skudd.

Lest denne? – Sagosen er verdens beste

Hvem av håndballherrene bruker mest filter på Instagram?

– Viktig spiller

I starten av andre omgang scoret trønderen, som kom fra Aalborg før sesongen, to nye fine mål for vertene.

– Han er overalt. Han er blitt en av deres viktigste spillere, sa Frode Scheie.

Les også: Karabatić hyller Sagosen

Den franske keeperveteranen Thierry Omeyer var også strålende før pause med tolv redninger.

Husker du? Sagosen herjet med Frankrike

22-åringen havnet også i tøffe dueller med ungarerne, og fikk på tampen en utvisning faktisk etter han selv ble taklet av Momir Ilic.

Kent Robin Tønnesen hadde noen gode innspill til lagkamerater og banket inn fire  mål.

– Det var en veldig viktig seier mot et av de beste lagene for øyeblikket. De hadde ikke tapt en kamp i turneringen før i dag. Vi svarte dem på deres svært aggressive spill. Det var en stor kamp, sier Karabatić ifølge Quest France.

Hardhausen Sagosen: Spilte med brudd i hånden

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball