Hovedinnhold

Danske OL-utøvere får alkoholregler etter Beijing-fyll

* Tar oppgjør med «festabene»: Uakseptabelt å være synlig beruset i OL-byen, sier OL-sjefen
* Camilla Herrem til VG Nett: Dette er bare noe man vet

NULL TULL: Danmarks Mikkel Hansen jubler for en scoring i EM-semifinalen mot Spania tidligere i år. Nå får han og de andre danske OL-deltagerne alko-regler i London. Foto: Franck Fife, AFP
NULL TULL: Danmarks Mikkel Hansen jubler for en scoring i EM-semifinalen mot Spania tidligere i år. Nå får han og de andre danske OL-deltagerne alko-regler i London. Foto: Franck Fife, AFP
(VG Nett) De danske OL-deltagerne må underkaste seg alkoholregler i London etter flere uheldige episoder i Beijing.

Denne saken handler om:

Ekstra Bladet skriver at de 112 danske OL-deltagerne som reiser til London må sette korken på flasken under lekene.

Det er episoder med fyll under Beijing-OL som gjør at de danske idrettsstjernene får regler Ekstra Bladet sammenligner med regler 9. klassinger får på leirskole.

- Vi har innprentet overfor alle at det er uakseptabelt å være synlig beruset i OL-byen, og at de ikke må medvirke til en festkultur som overskygger det sportslige, sier den danske OL-sjefen Jesper Frigast Larsen til ekstrabladet.dk.

Drakk seg fulle

De danske deltagerne må forlate OL-byen to dager etter at de er ferdige med å konkurrere. Tidligere har de kunnet bli så lenge de har hatt lyst. Enkelte av de danske utøvere har benyttet denne tiden til festing.

I Beijing måtte håndballspilleren Mikkel Hansen legges inn til observasjon etter at han festet for hardt etter kvartfinaletapet mot Kroatia. Fullt så ille gikk det ikke med fest- og lagkamerat Kasper Søndergård, men det var ille nok for danskene. Kulestøteren Joachim B. Olsen, bordtennisspilleren Michael Maza og tennis-treneren Kenneth Carlsen blir også beskrevet som «festaber» i Beijing.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BARE PÅ BANKETT: Camilla Herrem mener det er ok med en fest etter mesterskapet, men ikke underveis. Her jubler hun for VM-gullet i Sao Paulo i Brasil i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
BARE PÅ BANKETT: Camilla Herrem mener det er ok med en fest etter mesterskapet, men ikke underveis. Her jubler hun for VM-gullet i Sao Paulo i Brasil i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Det er selvfølgelig dumt at noen få skal ødelegge for mange, men det ble litt for mye festing i Beijing og derfor har vi, i samråd med de enkelte forbund, valgt å reagere på en situasjon som ikke skal gjenta seg, sier den danske OL-sjefen.

Partybyen London

Camilla Herrem, som er tatt ut i den norske OL-troppen, blir overrasket når hun får høre om de danske reglene.

- Man blir jo litt overrasket. OL er veldig profesjonelt og stort, så dette er på en måte selvskrevet. Man drikker ikke når det er mesterskap, men det er greit at man tar en fest på banketten når mesterskapet er ferdig, sier Herrem til VG Nett.

Hun var ikke med til Beijing for fire år siden og kan derfor ikke svare på om festing var et problem i deltagerlandsbyen. Herrem og de andre norske deltagerne har foreløpig ikke hørt noe om alkoholregler under London-OL.

- Dette er bare noe man vet. Det er bare sånn det er, sier Herrem.

For danskene er det tydeligvis annerledes.

- London er en av verdens største party-byer og vi skal ikke ha en leir som snakker mer om hvor man skal feste i kveld enn om det sportslige, sier den danske OL-sjefen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball