Hovedinnhold

Ny publikumsrekord da Myrhol og co slo Hamburg

<p>FOTBALLSTADION: Myrhols lagkamerat Alexander Petersson prøver å lobbe over Max-Henri Herrmann under dagens kamp, som ble spilt på hjemmebanen til fotballaget Eintracht Frankfurt.<br/></p>

FOTBALLSTADION: Myrhols lagkamerat Alexander Petersson prøver å lobbe over Max-Henri Herrmann under dagens kamp, som ble spilt på hjemmebanen til fotballaget Eintracht Frankfurt.

Foto: Simon Hofmann, Getty Images
FRANKFURT (VG) (Rhein-Neckar Löwen - Hamburg 28-26) Svimlende 44.189 personer tok turen for å se Bjarte Myrhols Rhein-Neckar Löwen slå Hamburg.

Det er ny publikumsrekord i håndballverdenen.

Og norske Myrhol var en av nøkkelspillerne til hjemmelaget med sine fem scoringer for Rhein-Neckar Löwen, som nå topper tabellen.

– Det har vært en vellykket start, men vi får se åssen det går videre. Vi har ikke møtt de beste ennå, sier Myrhol når VG treffer ham på bussen hjem fra fotballstadion til Eintrach Frankfurt, Commerzbank Arena, der kampen gikk.

– Publikum satt på de vanlige tribuneplassene, altså et stykke fra banen. Jeg tenkte vel ikke på det underveis, men det er en opplevelse å ha vært med på dette, sier Myrhol.

Ifølge Norges Håndballforbunds hjemmesider hadde arrangøren på forhånd solgt utrolige 40.000 billetter, og ifølge tyske Spiegel hadde hele 44.189 personer møtt opp for å se kampen.

Dermed ble den forrige rekorden fra 2011, da AG København og Berringbro-Silkeborg dro 36.651 tilskuere til parken, knust i kveld.

<p>COMMERZBANK-ARENA: Til vanlig er det fotballaget Eintracht Frankfurt, her representert ved trener Thomas Schaaf, som står for underholdningen på Commerzbank-Arena.<br/></p>

COMMERZBANK-ARENA: Til vanlig er det fotballaget Eintracht Frankfurt, her representert ved trener Thomas Schaaf, som står for underholdningen på Commerzbank-Arena.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Til vanlig spiller Rhein-Neckar Löwen sine hjemmekamper på SAP Arena, som «bare» tar 14.500 tilskuere på håndballkamper, men i kveld var kampen lagt til fotballaget Eintrach Frankfurts hjemmebane, Commerzbank-Arena, som tar i overkant av 50.000 tilskuere.

Helt fylt opp ble den ikke, men på tross av noen tusen tomme seter ble den tre år gamle rekorden enkelt slettet.

Og på den spesiallagde håndballbanen briljerte blant andre norske Bjarte Myrhol. Landslagsspilleren noterte seg for fem nettkjenninger og ble kun slått av lagkamerat Alexander Peterssons åtte.

Dermed har Rhein-Neckar Löwen fått en pangstart på årets sesong. De har vunnet alle sine fire første kamper for sesong.

– Joda, dette er bra, men vi har ikke fått noen «bonuspoeng» ennå. De fire seirene til nå er kamper vi burde vinner, mener Bjarte Myrhol.

Samtidig: Favoritten Kiel har faktisk avgitt fire poeng av ti poeng allerede.

– Kiel har forsterket laget og ser ekstremt sterke ut, så dette er overraskende. Vi satser på plass i Champions League. Det betyr at vi må bli topp 3.

Også norske Harald Reinkind spilte for Rhein-Neckar Löwen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball