Hovedinnhold

Tittel nummer 50 for Tonje Larsen

** Larvik lot Byåsen få være med på festen i én omgang
** Larsen og Leganger tar ny sesong

50 TITLER: Tonje Larsen (t.h.) tok sin 50. seniortittel som håndballspiller da hun var med på Larviks sluttspillseier mot Byåsen. Her sammen med Karoline Dyhre Breivang under semifinalen i Champions League motKrim i april. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
50 TITLER: Tonje Larsen (t.h.) tok sin 50. seniortittel som håndballspiller da hun var med på Larviks sluttspillseier mot Byåsen. Her sammen med Karoline Dyhre Breivang under semifinalen i Champions League motKrim i april. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
(VG Nett) (Larvik - Byåsen 34-19, 68-31 sammenlagt) Tonje Larsen (38) nådde en ny milepel i sin lange og eksepsjonelle håndballkarriere da Larvik slo Byåsen i sluttspillfinalen.

Denne saken handler om:

- Det er altså tittel nummer fem-null. Det er helt makeløst, uansett idrett, uansett nasjon. Helt eventyrlig, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli da Larsen ble ropt opp som siste Larvik-spiller under premieutdelingen.

- Jeg føler fortsatt at jeg har litt mer å gi. Nå har jeg gått skadet stort sett hele sesongen, så det har ikke vært noen slitasje. Dessuten har kneet bare blitt bedre og bedre, så jeg vil gjerne spille neste år også. Jeg synes det er veldig gøy å spille håndball ennå. Det gir meg masse fortsatt, og jeg har fortsatt noe å gi. Det er kjempegøy å spille med denne gjengen, sier Larsen til TV 2 Sport.

Innkassert seieren på forhånd

Det suverene vestfoldlaget hadde i realiteten allerede innkassert seieren i sluttspillet før kveldens møte i Larvik Arena etter å ha vunnet med 22 mål i Nidarøhallen i Trondheim for en uke siden.

Det bar også hjemmelagets spill av i en første omgang preget av at seieren var innkassert på forhånd. Faktisk gikk Byåsen i garderoben med en ettmålsledelse, noe som fikk trener Ole Gustav Gjekstad til å etterlyse mer tempo og innsats fra spillerne sine.

Han fikk så til de grader svar på tiltale, og håndballpublikummet fikk atter en påminnelse på hvilken enorm klasseforskjell det er mellom best og nest best på kvinnesiden i norsk håndball.

Byåsen ble holdt nede på seks scoringer den siste halvtimen, samtidig som Larvik scoret 22 ganger. Da endte det med sammenlagtseier med 37 måls margin for Larvik og Tonje Larsen.

Forlenget

38-åringen fra Tønsberg har dermed vært med på samtlige 43 titler Larvik har vunnet siden 1993/94-sesongen. I tillegg kommer to titler med danske Viborg og ett OL-gull, ett VM-gull og tre EM-gull med landslaget.

Hadde det ikke vært for tidvis store skadeproblemer underveis i karrieren, ville den rikholdige samlingen vært enda større. Etter kampen fikk Larvik-tilhengerne gladmeldingen om at både Larsen og målvakt Cecilie Leganger tar minst ett år til.

- Jeg har vært trener i Larvik i ett år uten Tonje. Da gikk det til helsike, så det var viktig å få en med videre i to år til, sier trener Gjekstad spøkefullt til TV 2.

Mens Larsen og Leganger fortsetter, takker en annen av Larviks tittelgrossister av. Sara Breistøl spilte sin siste kamp for klubben etter 13 sesonger som har gitt 35 titler.

Sluttspillet håndball kvinner onsdag, finale 2. kamp:

Larvik - Byåsen 34-19 (12-13), sammenlagt 68-31
Toppscorer Larvik: Anja Edin 7.
Byåsen: June Andenæs 5.
Utvisninger: Larvik 1 x 2 min., Byåsen ingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball