Hovedinnhold

Slik skal Karl Erik Bøhn hylles fredag

Larvik håndballklubb og Györ samarbeider om minnemarkering

BLE 48 ÅR: Karl Erik Bøhn, her 20. juni 2013, døde natt til søndag. Han etterlater seg to barn. Foto: Alf Øystein Støtvig
BLE 48 ÅR: Karl Erik Bøhn, her 20. juni 2013, døde natt til søndag. Han etterlater seg to barn. Foto: Alf Øystein Støtvig
Bare fem dager etter Karl Erik Bøhns bortgang, møtes to av klubbene han trente i Champions League.

Denne saken handler om:


Larvik håndballklubb planlegger nå en minnemarkering i forkant av fredagens oppgjør mot Györ.

Karl Erik Bøhn trente begge klubber i løpet av sine siste leveår. Både i Norge og Ungarn har håndballmiljøet vært i sorg siden den populære treneren måtte gi tapt for blodkreft natt til søndag.

- Det er mange tilfeldigheter som gjorde at vi møter Györ nå, men det finnes ikke en bedre regi for en slik markering, sier Larvik-leder Bjørn-Gunnar Bruun-Hansen til VG.

BILDESPESIAL: Karl Erik Bøhns liv i bilder

Omfattende markering

Han har samarbeidet tett med Györ om markeringen fredag kveld:

* Før kampen skal det vises en to minutter lang minnevideo, med Bøhns høydepunkter i karrieren, idet spillerne går i garderoben. Deretter blir det minneord idet spillerpresentasjonen er ferdig, før det vises en ny video og avholdes ett minutts stillhet.

* Larvik håndballklubb spiller med sørgebind. Györ spiller med helt svarte drakter.

* Supporterne til Györ har bedt om tid til å hylle Karl Erik Bøhn, som trente klubben i fire måneder før han ble Ungarn-sjef på heltid. De vil gi gaver til familien, som kommer til å være tilstede i Arena Larvik.

* En av Bøhns nærmeste venner vil ta mikrofonen, og - i den avdøde trenerens ånd - forsøke å få publikum tilbake i «kampmodus» før dommerne blåser i gang kampen.

* I forbindelse med oppgjøret blir det også samlet inn penger til Kreftforeningen.

Preger klubben

Karl Erik Bøhns bortgang har vekket et voldsomt engasjement over hele landet. Treneren tok en oppsiktsvekkende bronsemedalje med Ungarn i 2012-EM. Bare uker senere fikk han konstatert akutt blodkreft.

I løpet av det neste året, før han døde, var Bøhn svært åpen om sykdommen i det offentlige rom.

- Karl Erik har bare venner i Larvik håndballklubb. Alle synes veldig godt om ham, og dette har vært som å miste en god venn. Han har betydd veldig mye for klubben over tid. Han var med på å bygge vinnerkulturen vår, og bortgangen preger oss, sier Bruun-Hansen.

Det er fortsatt ledige billetter til fredagens Champions League-kamp, men Larvik-ledelsen regner med fullt hus til oppgjøret.

Ungarn-stjernen Anita Görbicz spiller for Györ, og hadde dermed Bøhn som trener på både klubb- og landslag. Denne uken skrev hun følgende på Twitter:

«En fantastisk person! Varme tanker sendes til de nærmeste - Hvil i fred, Karl Erik Bøhn!»

PS! Larvik tapte den første kampen i hovedrunden i Champions League for Krim.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball