Hovedinnhold

Sanna Solberg får ikke spille

Larvik og Stabæk fortsatt ikke enige om landslagets venstrekant

<p>MÅ VENTE: Sanna Solberg blir ikke klar og får ikke spille fredagens seriestart sammen med Karoline Dyhre Breivang og resten av Larvik. Det skjønner gamleklubben Stabæk lite av.<br/></p>

MÅ VENTE: Sanna Solberg blir ikke klar og får ikke spille fredagens seriestart sammen med Karoline Dyhre Breivang og resten av Larvik. Det skjønner gamleklubben Stabæk lite av.

Foto: Hallgeir Vågenes
Hun har vært god i Larviks treningskamper, men seriestarten får Sanna Solberg (24) ikke spille. Mesterklubben har fortsatt ikke kommet til enighet med Stabæk om landslagets venstrekant.

Denne saken handler om:

- Vi synes det er fryktelig rart at denne saken ikke har løst seg. Vi håper det går i orden, men hvis ikke er Sanna velkommen tilbake hos oss. Vi har veldig god bruk for henne, sier Tom Erik Lystad - nestleder i Stabæk Håndball.

Han mener Larvik kunne ha ordnet opp i denne saken allerede i juni. Trener og sportslig leder Ole Gustav Gjekstad tror ikke Solberg blir klar til fredagens seriepremiere mot Glassverket i Drammen.

- Nei, det ser ikke slik ut, sier Gjekstad.

Seriestarten i håndball

Fredag 5.9: Glassverket-Larvik.

Søndag 7.9: Halden-Fredrikstad, Skrim Kongsberg-Oppsal, Stabæk-Nordstrand, Byåsen-Vipers Kristiansand.

Han har tro på å finne en løsning.I følge Østlandsposten skal Stabæk kreve mellom 50.000 og 100.000 kroner for landslagsspilleren som spilte sist VM og har 35 kamper for Norge.

- Jeg synes det er kjedelig og litt håpløst at overgangen ikke er i orden ennå, men håper at klubbene snart kommer til enighet, sier Sanna Solberg til avisen.

Norges suverent beste håndballklubb har en årlig omsetning på 30 millioner kroner, men har nylig måttet kutte 1,5 millioner kroner.

- Vi har ikke noe budsjett for å innkjøp av spillere. Men denne saken er det Ole (Gustav Gjekstad) som styrer med, sier LHK-direktør Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Seriemesteren de siste 13 årene har også hentet Marit Malm Frafjord, Alina Wojtas, Sandra Toft og Mari Molid foran denne sesongen, men alle kommer gratis.

- Det er mange år siden vi har betalt overgangssum for en spiller, opplyser Bruun Hansen.

Sanna Solberg står fortsatt under kontrakt med Stabæk. Den varer ut kommende sesong. Tvillingsøsteren Silje Solberg gikk imidlertid vederlagsfritt til danske Holstebro nå i sommer.

- De hadde samme kontrakt. Begge kunne gå gratis om de sa opp kontrakten før 1. mars. Det gjorde Silje, men ikke Sanna, forklarer Lystad i Stabæk.

Larvik måtte i 1999 ut med 500.000 kroner for å få Tonje Larsen hjem etter bare en sesong i Viborg. Landslagsspilleren måtte den gangen betale halvparten av summen selv selv.  I over to år ble 10.417 kroner trukket av lønnen hennes fra vestfoldklubben og Norges Håndballforbund.

- Jeg er lettet over at jeg er klar for Larvik, men synes overgangssummen på er altfor høy. Men jeg selger vafler på torget om lønna ikke strekker til, sa Larviks mestvinnende spiller til VG den gangen.

Så får tiden vise om også Sanna Solberg må legge egne penger i potten for å bli Larvik-klar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball