Hovedinnhold

Nora Mørk: - Jeg er klar for landslaget

GLEDER SEG: Nora Mørk ble midtpunktet under dagens håndball-kickoff på Ullevaal Stadion. Hun har ikke spilt en seriekamp siden 2011. Foto: NTB Scanpix
GLEDER SEG: Nora Mørk ble midtpunktet under dagens håndball-kickoff på Ullevaal Stadion. Hun har ikke spilt en seriekamp siden 2011. Foto: NTB Scanpix
ULLEVAAL (VG) Nora Mørk (22) er tilbake - nesten - for fullt. Nå håper hun på en telefon fra landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Denne saken handler om:

- Jeg vet at jeg er god nok, sier Larvik-spilleren til VG.

Onsdag serieåpner hun med Larvik mot Levanger i eliteserien. Men Mørk håper mest av alt at høsten byr på en telefon fra Hergeirsson. Norges kanskje mest lovende håndballspiller har ikke spilt for håndballjentene siden EM-finalen i 2010.

Føler ikke press

- Jeg er klar for landslaget om de skulle ringe, men føler ikke at presset er på meg. Det er opp til dem å ta kontakt. Jeg kan ikke trene håndball mer enn tre-fire ganger i uka, men er sikker på at det går an å finne en bra løsning. Det går stadig fremover og det er ennå lenge til VM i desember, sier hun.

Nora Mørk gjorde comeback i en sluttspillkamp på slutten av siste sesong og imponerte i Larviks to tapte Champions League-finaler mot Györ i mai. I august har hun fortsatt på samme måte i Larviks oppkjøringskamper. Hun scoret seks mål i den siste mot Glassverket.

- Det er ingen tvil om at Nora har nivået inn for å spille på landslaget. Hun bør være i diskusjonen. Nora leverer prestasjoner i toppklasse. Så får landslaget vurdere hva de ønsker i forhold til sine behov. Jeg har snakket med Hergeirsson om saken, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

Har sett mye håndball

Nora Mørk har de siste ukene spilt omtrent 40 av 60 mulige minutter av Larvik-kampene.

LARVIK-SJEF: Ole Gustav Gjekstad Foto: NTB Scanpix
LARVIK-SJEF: Ole Gustav Gjekstad Foto: NTB Scanpix

- Men jeg tror hun kan spille mer om det kniper. Utviklingen er god, mener Gjekstad.

Han har bruker Nora Mørk mest som bakspiller i Larvik. Hun er allerede sentral i spillet til Norges suverent beste klubblag.

- Jeg gleder meg skikkelig til seriestarten. Det blir veldig morsomt å spille den første seriekampen siden 2011. Jeg har vært lenge borte og skulle selvsagt gjerne unnvært alle skadeproblemene, men jeg har sett mye håndball og mener at perioden har gjort meg bedre på noen områder. Jeg har blitt roligere og gjør færre feil, sier hun etter å ha vært operert flere ganger i begge knær for sin «jumper's knee-skade».

- Jeg har ikke hatt noen tilbakeslag i løpet av sommeren. Det hender fortsatt jeg har vondt, men nå forsvinner alltid smertene etter en tid.

Nora Mørk ble midtpunktet da Norges Håndballforbund i formiddag hadde sitt kick off for sesongen. Kvinnenes eliteserie drar i gang allerede onsdag, mens herreserien åpner i neste uke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball