Hovedinnhold

Lunde Haraldsen: - Bedre enn Larvik over hele banen

** LHK nær fantastisk snuoperasjon - tapte på målstreken
** Gjekstad til VG: - Györ vinner fortjent

VESZPRÉM (VG Nett) (Györ-Larvik 23-22, 47-43 sammenlagt) Larvik drømte om et mirakel, men et mareritt av en førsteomgang kostet istedet laget seieren i Champions League.

Denne saken handler om:

- Innsatsen er bra. Vi kommer for langt bak i starten. De første 15 minuttene ødelegger for oss. Vi ble litt for forsiktige. Vi lot Györ ta kontrollen. Men vi skal ikke glemme at det var et godt lag vi møtte. Vi har sjansen, selv om den er marginal, så det er litt surt at vi taper, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til VG.

- Vi har gjort mye bra på veien til denne finalen. Om noen dager kan vi sikkert glede oss over sølvmedaljen. Det er velfortjent at Györ endelig vinner Champions League. Jeg unner dem det, men jeg skulle gjerne hatt den selv, fortsetter Gjekstad.

Hjemmekampen ødela

Laget hans hadde en formidabel oppgave foran seg mot Györ i Ungarn.

Etter 21-24-tapet i Larvik måtte laget hente tre mål. På det meste lå laget under med sju mål lørdag, men bare minutter før slutt sto det i 22-22.

Da var det pluselig en viss nerve i oppgjøret igjen.

Larvik hadde initiativet i kampen, men da det gjaldt som mest holdt Györ unna og tok Champions League-tittelen.

- Det er ikke kjekt å tape finaler. Det er skuffende. Samtidig kan vi ikke gjøre annet enn å gratulere Györ med en kjempesesong. De har vært suverent og gjennomført best gjennom hele sesongen, sier Larvik-keeper Cecilie Leganger til VG.

FORMIDABEL STØTTE: Katrine Lunde Haraldsen mener det ungarske håndballpublikummet skaper en ramme man bare kan drømme om i Norge. Derfor var det ekstra stas å kunne bryte europacupforbannelsen som har hvilt over Györ. Foto: Daniel Sannum Lauten/VG
FORMIDABEL STØTTE: Katrine Lunde Haraldsen mener det ungarske håndballpublikummet skaper en ramme man bare kan drømme om i Norge. Derfor var det ekstra stas å kunne bryte europacupforbannelsen som har hvilt over Györ. Foto: Daniel Sannum Lauten/VG


- Vi hadde to dårlige perioder, men da var det kjørt. Det er jævlig kjipt. Det hadde vært sykt kult å slå dem på hjemmebane. Det tok for lang tid før vi våknet. De var gode da vi hadde de dårlige periodene. Jeg er veldig stolt av laget og synes vi viser bra moral på slutten. Det er spenning nesten helt til siste slutt, istemmer en tydelig oppgitt og sukkende Nora Mørk overfor VG.

VG LIVE: Fyldig referat fra kampen
- Vi rotet det til for oss selv hjemme, og skaffet oss lenger vei å gå mot en eventuell seier, men vi ser i annen omgang at vi har en sjanse til å vinne kampen. Det er det som gnager mest - at det ikke er umulig. Samtidig er Györ best i alle faser av kampen, og det er bare å gratulere, fortsetter Leganger.

- Fantasiske i hele år

Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen, begge norske profiler i Györ, kostet på seg en klem og et voldsomt jubelbrøl etter kampslutt:

GOD: Nora Mørk har vært voldsomt skadeplaget de siste to årene. Men i lørdagens finale var hun svært solid. Foto: Foto:Daniel Sannum Lauten
GOD: Nora Mørk har vært voldsomt skadeplaget de siste to årene. Men i lørdagens finale var hun svært solid. Foto: Foto:Daniel Sannum Lauten


- Fantastisk. En kjemepdeilig følelse. Jeg synes vi har vært fantastisk i hele år, og da er det utrolig deilig å kunne stå her i kveld med gullet, sier Lunde Haraldsen til VG.

- Jeg synes vi har bedre kvalitet enn Larvik over hele banen. Vi er bedre i alle posisjoner og har flere toppspillere som kan settes innpå når folk blir slitne, fortsetter hun.

- Kulisser man bare kan drømme om

Supermålvakten hadde vunnet turneringen to ganger med Viborg, men å gjøre det med nesten-laget framfor noen i internasjonal kvinnehåndball, Györ, var noe helt spesielt.

Det ungarske mesterlaget hadde tapt alle syv europacupfinaler de har spilt på 2000-tallet, hvorav to i Champions League. Lørdag ble forbannelsen brutt foran et ekstatisk publikum i Veszprém.

- Det er fantastisk. Disse kulissene er noe vi bare kan drømme om i Norge. Vi er utrolig heldige som spiller foran et slikt publikum. De lager et fantastisk liv, sier Lunde Haraldsen, som legger til at hun er veldig glad for at det ennå gjenstår tre år av kontrakten.

OVERLEGNE: Györ og Heidi Løke var best i Champions League-finalen mot Larvik lørdag ettermiddag. Her har Heidi Løke åpnet champagnen under premieutdelingen. Foto: Daniel Sannum Lauten/VG
OVERLEGNE: Györ og Heidi Løke var best i Champions League-finalen mot Larvik lørdag ettermiddag. Her har Heidi Løke åpnet champagnen under premieutdelingen. Foto: Daniel Sannum Lauten/VG

Heidi Løke vant Champions League med nettopp Larvik for to år siden. På spørsmål om hvordan dagens triumf føltes, opp mot det som skjedde i 2011, svarer hun:

- Da jeg vant med Larvik var det det største. Nå er dette det største. Jeg unner virkelig klubben og fansen dette. De hjelper oss i tykt og tynt, sier strekspilleren til VG.

Nå gleder hun seg til å dele triumfen med sønnen Alexander.

- Jeg lovet Alexander at jeg skulle ta pokalen med hjem til ham og det skal jeg gjøre. Han skal få lov til å ta bilde med den. Han sa til meg før kampen at jeg måtte ringe hvis vi vant. Det skal jeg gjøre, sier Løke.

SPORTSBLOGGEN: Kokt til gulasj på et kvarter

Marerittstart

Å spille på bortebane i Champions League er vanskelig, og det ble ikke bedre av at laget havnet under 1-5 etter bare ni minutter.

- Katrine (Lunde Haraldsen) står veldig bra og plukker mange baller, og Györ kommer til en del kontringer. Vi kommer ikke ordentlig i gang, men hvorfor det blir slik, vet jeg ikke. Da må jeg nesten sette meg ned og se kampen om igjen, sier Leganger.

Larvik slet fryktelig i første halvdel av første omgang. Da Nora Mørk reduserte til 3-9 for Larvik etter 17 minutter hadde gjestene gått åtte minutter uten å score mål.

Det gjorde selvsagt sitt til at stemningen i Veszprém Arena gikk i taket. Hoppende, klappende og syngende sørget hjemmelagets fans for at spillerne slet med å høre fløyta til dommerne.

Anja Edin fikk ikke starte kampen, men kom etter hvert inn for Larvik. Hun satte straks fart på angrepet til gjestene. Med flere glitrende gjennombrudd og to scoringer var hun viktig for at bortelaget ikke lå under mer enn 8-13 til pause.

Pepet ut

Edins demonstrative målfeiring hvor hun løftet armene i været mot publikum ga henne også en kraftig pipekonsert.

Györ begynte den andre omgangen som de gjorde i den første. Flere kjappe scoringer gjorde at Larvik plutselig havnet sju mål bak.

Men det norske laget gjorde det spennende igjen da Linn-Kristin Riegelhuth Koren satt inn 17-19 på en flyver snaut femten minutter før slutt.

BILDESPESIAL: Györs finaletriumf i bilder

Like etter måtte Györs stjernespiller Anita Görbicz hjelpes av banen med en skade. Både hun og det fanatiske hjemmepublikummet begynte å bli nervøse.

Men hjemmelaget holdt unna og vant til slutt i Veszprem.

- Håpet var der alltid, men det var en slitekamp, der vi måtte slite for hvert eneste mål og i hvert eneste forsvar. Györ hadde god kontroll på denne finalen, det vil jeg si, sier Leganger.

- Det verste som kan skje å stå her og høre de feire. Fallhøyden er stor og gjør at jeg føler vi er verdens dårligste lag. Det er surt akkurat i dag, og sikkert noen dager til, men det får være, sier Nora Mørk.

GULLDUO: Katrine Lunde Haraldsen (t.v.) og Heidi Løke har vært viktige bidragsytere i Györ. Lørdag fikk de belønning som fortjent da de løftet Champions League-pokalen. Foto: Daniel Sannum Lauten/VG
GULLDUO: Katrine Lunde Haraldsen (t.v.) og Heidi Løke har vært viktige bidragsytere i Györ. Lørdag fikk de belønning som fortjent da de løftet Champions League-pokalen. Foto: Daniel Sannum Lauten/VG


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball