Hovedinnhold

Løke tar landslagspause

** Vil prioritere annerledes

<p>SENTRAL: Heidi Løke har siden debuten i 2006 var en svæt sentral spiller for det norske landslaget.<br/></p>

SENTRAL: Heidi Løke har siden debuten i 2006 var en svæt sentral spiller for det norske landslaget.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Heidi Løke (31) ønsker å prioritere familien, og tar derfor en pause fra den norske håndballandslaget.

Denne saken handler om:

Det skriver Norges Håndballsforbund på sine hjemmesider i dag.

- Nå som sønnen min har begynt på skole, er situasjonen litt annerledes enn tidligere, og det er en kabal som må gå opp. Derfor ønsker jeg å prioritere annerledes akkurat nå, sier Løke til VG.

Løke, som spiller for ungarske Györ, har vært en del av landslaget siden april 2006, og har siden da scoret 478 mål på 134 landskamper.

- Kommer du til å returnere?

- Ja, men det er også litt vanskelig å svare på nå, sier Løke noe betenkt på telefon fra Ungarn.

- Jeg er topp motivert for å spille håndball på øverste nivå i mange år til, men akkurat nå ønsker jeg å prioritere annerledes, sier hun, uten å ville si noe tidspunkt for når en eventuell retur kan skje.

I dag begynner samler landslagssjef Thorir Hergeirsson atter en gang de norske håndballjentene til trening, men nå blir det uten Løke.

- Heidi har vært en sentral spiller hos oss og hun har bidratt sterkt til lagets gode resultater de siste årene. Vi respekterer Heidis prioriteringer og håper samtidig at pausen blir kortvarig, sier Hergeirsson ifølge Norges Håndballforbund.

- Nå gjelder det for oss i trenerteamet å fortsette EM-forberedelsene med de spillerne vi har tilgjengelige, fortsetter han.

Heidi Løke har med det norske landslaget vunnet både EM-, VM- og OL-gull. I 2011 ble hun kåret til beste strekspiller i VM og årets spiller i verden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball