Hovedinnhold

Katrine Lunde fristes av russiske Rostov

<p>TOPPKEEPER: Katrine Lunde er kanskje verdens beste håndballkeeper. Nå jages hun av russiske Rostov.</p>

TOPPKEEPER: Katrine Lunde er kanskje verdens beste håndballkeeper. Nå jages hun av russiske Rostov.

Foto: Bjørn Delebekk
Russiske Rostov kan bli neste stopp for Katrine Lunde (34) etter at stjernekeeperen sa opp kontrakten med Györ.

Denne saken handler om:

– Ingenting er bestemt. Jeg vil bruke god tid på valget. Men jeg har snakket med treneren til Rostov, Jan Leslie, og kjenner ham godt fra tiden i Aalborg, sier Katrine Lunde til VG.

Hun var den første kvinnelige norske spilleren som tok spranget til Øst-Europa. Nå kan hun også ta spranget over til russisk håndball - som den andre norske etter June Andenæs, som siden høsten 2013 har spilt i Lada Toljatti.

Dinamo fra Volgograd gjør det skarpt i Champions League, men i den russiske serien ligger Rostov to poeng foran med to kamper mindre spilt. Klubben er identisk med laget som tidligere var kjent som Rostelmasj. De har ikke vunnet det russiske mesterskapet siden 1994. Den eneste internasjonale triumfen kom i EHF-cupen tilbake i 1990.

– Jeg vil ikke kommentere dette. Jeg henviser til vår trener, sier Rostovs teamadministrator Maksim Sjtsjennikov til VG.

Katrine Lunde har vunnet Champions League fire ganger med Viborg og Györ og legger ikke skjul på at ambisjonene vil ligge høyt også etter at datteren Atina er født i mars. Lundes kjæreste er den serbiske fotballspilleren Nikola Trajkovic. Også hans kontrakt med Györ går ut etter sesongen.

– Champions League betyr selvsagt noe. Jeg har lyst til å spille på et bra lag som er med der, sier Katrine Lunde.

VGs undersøkelser i Russland tyder på at Rostov er svært aktuelt. Klubben, som holder til rett øst for Svartehavet, har de to siste årene hatt Sonja Barjaktarovic som keeper. Montenegrineren stoppet Norge og Lunde i EM-finalen 2012. En annen montenegriner, Andjela Bulatovic, spiller også for den russiske klubben.

EM-finalen før jul måtte Katrine Lunde se fra sidelinjen i Budapest.

– I perioder kan man jo være usikker på motivasjonen, men jeg kjenner nå at jeg har veldig lyst til å jobbe mot de største målene sammen med alle de flotte folkene, sier hun og synes det er «helt supert» at Norge er kvalifiserte både for årets VM i Danmark og neste år OL i Brasil., sier hun.

– Jeg kjører jo ikke løpeøkter, men jeg får trent godt fysisk og føler meg veldig bra. Du vet aldri hvordan du blir etter en fødsel. Men hvis alt går bra, så kan det være mulig å spille et par kamper på slutten av sesongen. Jeg vil gjerne det.

Final Four i Champions League kommer i mai – to måneder etter fødselen.

– Det kommer noen interessante kamper på slutten av sesongen. Vi får se, sier hun.

Katrine Lunde er sterkt ønsket i Vipers Kristiansand, der tvillingsøsteren Kristine Lunde-Borgersen spiller.

– Vi ligger langflate etter Katrine selvfølgelig. Det var en av forutsetningene for at jeg tok denne jobben. Vi jobber med henne hele tiden, men har fått forståelsen av at hun skal spille en sesong til ute, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball