Hovedinnhold

Heidi Løke: - Larvik hevnet seg på Karl Erik

«Verdens beste håndballspiller» hevder hun bare tjente 7. mest i Larvik

SAMBOERE: Heidi Løke og Karl Erik Bøhn var spiller og trener i ungarske Györ. Her er de to under en kamp i februar i år. Foto: Geir Olsen, VG
SAMBOERE: Heidi Løke og Karl Erik Bøhn var spiller og trener i ungarske Györ. Her er de to under en kamp i februar i år. Foto: Geir Olsen, VG
(VG Nett) Larvik minnet Heidi Løke på at det er nok av uunnværlige folk på kirkegården. Da bestemte hun seg for å forlate klubben.

Denne saken handler om:

Hun ga oppunder jul i 2010 den norske mesterklubben beskjed om at hun ville skrive kontrakt med ungarske Györ. Rett etter nyttår sparket Larvik treneren Karl Erik Bøhn.

I sin selvbiografi «Gi aldri opp!» er Heidi Løke nådeløs mot sin tidligere arbeidsgiver. VG Nett har fått tilgang på Løkes beskrivelse.

«Kort sagt, jeg betrakter oppsigelsen av Karl Erik som hevn for at jeg ikke ble værende i Larvik» sier Løke i boken. Forfatteren Stig Aasvik har ført den i pennen.

- Slik ser jeg det. Men dette er for lengst historie for meg. Jeg føler ikke at jeg kommer med så mye nytt om det som skjedde i Larvik. Nå har jeg en god dialog med om en kontrakt for neste sesong, men ingen ting er bestemt, sier hun til VG Nett.

Bruun Hansen: - Kontrakten aldri en del av arbeidskonflikten

SVARER PÅ LØKE-KRITIKK: Larvik Håndballklubbs daglige leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen, her avbildet i oktober i år. Foto: Alf Øystein Støtvig, VG
SVARER PÅ LØKE-KRITIKK: Larvik Håndballklubbs daglige leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen, her avbildet i oktober i år. Foto: Alf Øystein Støtvig, VG

- Heidis kontrakt var aldri en del av arbeidskonflikten med Bøhn, svarer daglig leder i LHK, Bjørn Gunnar Bruun Hansen. Han var ikke på talefot med Løke i konflikten, men forholdet er nå normalisert. Løke snakket kontrakt med Bruun Hansen & co. i Ungarn for snart to uker siden.

Hun gjengir i boken Larvik-uttalelsen som fikk henne til å forlate klubben:

«Ledelsen sa: Det er nok av uunnværlige mennesker på kirkegården. Vi har ikke vunnet noe internasjonalt med deg på laget. Det er ikke deg media vil ha!».

- Den uttalelsen kjenner jeg ikke til, sier den daglige
lederen.

- Jeg vil ikke fortelle hvem som kom med den uttalelsen. I ettertid kan jeg også se at Larvik hadde noen poenger, sier Løke.

Løke følte seg fremstilt som grådig

Men verdens beste håndballspiller var ikke til å stoppe for to år siden. Gjennom broren Franks agent fikk hun raskt et tilbud fra Györ. Ungarerne tilbød henne en netto årslønn 892.000 pluss fri bil og leilighet.

I Larvik satt hun igjen med 288.000 kroner når skatten var betalt. Løke opplyser i boken at hun var klubbens syvende best betalte spiller. Hun fikk til slutt et tilbud om en nettolønn på 403.000. Løke innrømmer at det betydde noe å bli tilbud en økonomisk pakke som var tre ganger så stor i Ungarn.

- Men jeg følte at enkelte i pressen fremstilte meg som grådig. Det var sårende. Forholdene rundt en mannlig fotballspillers lønn ville aldri blitt behandlet slik, hevder hun.

Ifølge Løke ville Bruun Hansen sende ut en pressemelding om Løkes Györ-kontrakt på selveste juleaften 2010.

Angrer ikke på at hun tok sjansen i Györ

SELVBIOGRAFI: Håndballspilleren Heidi Løke har skrevet en selvbiografi som heter «Gi aldri opp!» Foto: Faksimile
SELVBIOGRAFI: Håndballspilleren Heidi Løke har skrevet en selvbiografi som heter «Gi aldri opp!» Foto: Faksimile

Da samboeren fikk sparken 3. januar var hun innstilt på å slutte med håndball. Det skrev hun også i en sms til treneren som overtok hovedansvaret etter Bøhn, Tor Odvar Moen.

Men sesongen endte med Larviks eneste seier i Champions League. Heidi Løke skriver i boken om «Sirkus Larvik». Heidi Løke sto til slutt tilbake som toppscorer i Champions League med sine 99 scoringer og gråt sine seierstårer. Hun hadde hatt det vanskelig, men spilte med «en fandenivoldskhet jeg ikke visste at jeg hadde».

- Jeg vil spille håndball i mange år fremover og utelukker ikke en retur til Larvik. Sønnen min, Alexander, skal begynne på skolen til høsten. Han betyr mye, men kan ungarsk og klarer seg godt her nede også. Jeg angrer virkelig ikke at jeg turte å ta sjansen på Györ. Jeg vet ikke helt hva neste sesong bringer. Det kan bli Györ, det kan bli Larvik, eller det kan bli en annen toppklubb i Champions League, sier Løke til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball