Hovedinnhold

Har ventet i snart 20 år: Lunde-tvillingenes første gull i Norge

OSLO SPEKTRUM (VG) (Stabæk-Vipers 17-30) Lunde-tvillingene har vunnet absolutt alt i internasjonal håndball. Snart 38 år gamle jublet de for sin første tittel i norsk håndball sammen med barna.

Denne saken handler om:

Ikke bare bryter Vipers en barriere med klubbens første tittel i norsk håndball. For Katrine Lunde (37) og Kristine Lunde-Borgersen (37) er dette også det første NM-gullet.

– Det er veldig deilig. Kjempegøy, sier Katrine Lunde til VG etter å ha tatt seiersdansen sammen med datteren Atina (2) foran 4200 tilskuere i Oslos storstue.

Søster Kristine delte søsterens seiersglede.

– Veldig fint å ha henne der. Fint å være sammen. Gøy, sier hun til VG etter å hatt med seg sønnene Matheo og Milian på feiringen, mens datteren Mariella holdt til oppe på tribunen sammen med pappa Ole.

– For klubben er det å bryte en barriere. Jeg leste i en aller annen overskrift at det var 37 år siden et lag fra Kristiansand har vunnet NM-gull. Det var fantastisk. Det utrolig gøy å vinne. Har aldri vært Norgesmester før, så det er spesielt, sier hun og viser til herregullet Kristiansand IF vant det året tvillingene ble født – i 1980.

<p>MED DATTEREN: Katrine Lunde med datteren Atina på armen etter å ha vunnet NM-gull i Oslo Spektrum. </p>

MED DATTEREN: Katrine Lunde med datteren Atina på armen etter å ha vunnet NM-gull i Oslo Spektrum. 

Foto: Trond Solberg, VG

De ble toppspillere i Våg omtrent da Larvik startet sin gullalder på begynnelsen av 2000-tallet. I 2004 dro de ut i verden og vant frem til 2013 sammen både to OL, ett VM og fire EM med Norge. Pluss to Champions League-titler ved Viborg. Mens keeper-Katrine Lunde også har vunnet to CL-gull med Györ.

Fikk du med deg? Camilla Herrem er gravid

Nå er hun tilbake i gamleklubben mens trebarnsmor Kristine Lunde-Borgersen har gjort comeback i Marta Tomacs skadefravær. Dermed kunne det endelig skje: Tittelgrossistene vinner sitt aller første gull i Norge.

– Hvordan skal dere feire dette?

– Vi for se, sier Katrine Lunde, med et stort smil om munnen.

NORGESMESTER: Kristine Lunde-Borgersen holder opp det synlige beviset for at hun og Vipers Kristiansand er Norgesmestere i håndball.
NORGESMESTER: Kristine Lunde-Borgersen holder opp det synlige beviset for at hun og Vipers Kristiansand er Norgesmestere i håndball. Foto: Trond Solberg, VG

Stabæk yppet seg

Talentfulle Stabæk yppet seg i cupfinalen - og viste enorm fremgang fra 17-46-tapet for Vipers på hjemmebane i september. Men etter hvert ble Norges beste lag alt for mye. Kari Brattset (6 mål) og Jeanett Kristiansen (5 mål) satte opp et tempo Stabæk ikke var i nærheten av. Vipers vant 2. omgang med 14-5.

– Hadde det ikke vært for at dette var på TV, meldte en frustrert Stabæk-trener Pål Oldrup Jensen midtveis i 2. omgang. Da hadde Katrine Lunde gått av etter 12 gode redninger - fem av dem på åpne muligheter. Mens Kristine Lunde-Borgersen hadde tatt frem gamle finalekunster med mål på alle sine fem skudd.

Siste ti norgesmestere i håndball for kvinner:


2017: Vipers Kristiansand
2016: Larvik
2015: Larvik
2014: Larvik
2013: Larvik
2012: Larvik
2011: Larvik
2010: Larvik
2009: Larvik
2008: Larvik

Husker du? Lunde-Borgersen så rødt og Vipers gikk på sjokktap

Vipers uten en leggskadet Linn Jørum Sulland slet en god del før pause, men det skyldtes ikke Lunde-tvillingene. Kristine Lunde-Borgersen dro i gang med tre strake scoringer og Katrine Lunde viste frem åtte redninger før pause. Tre av dem på såkalte 100 prosent-sjanser.

Stabæk viste absolutt ingen respekt fra start og tok ledelsen 2-0. Stortalentet Henny Reistad (18) lyktes slettes ikke med alt, men kjørte på sammen med veteranen Jenny Sneve (28) og resten av Stabæk-laget før pause.

– Vi traff mye av det vi hadde blitt enige om, men glapp litt på slutten, sa Stabæk-trener Oldrup Jensen til TV 2 ved halvtid.

Stortalent: 18-åring sendte Stabæk til finalen

Etter 25 minutter sto det 11-11, men inn mot pause gled Vipers fra og kunne gå i garderoben med 16-12-ledelse og tro på at den første kongepokalen var på vei til Sørlandet

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball