Hovedinnhold

Håndballjentene uten seier etter gullet

VINNER IKKE: Landslagssjef Thorir Hergeirsson dirigerer sine disipler, som til slutt tapte 28-29 mot Sverige. Dermed er håndballjentene uten seier siden VM-gullet. Foto: Krister Sørbø
VINNER IKKE: Landslagssjef Thorir Hergeirsson dirigerer sine disipler, som til slutt tapte 28-29 mot Sverige. Dermed er håndballjentene uten seier siden VM-gullet. Foto: Krister Sørbø
LAGOS (VG Nett) (Norge-Sverige 28-29) Norge har ikke vunnet en kamp etter VM-gullet i desember. Det bryr håndballjentenes sjef Thorir Hergeirsson seg lite om.

Denne saken handler om:

Tapet for Sverige i Portugal onsdag kveld følger opp de to uavgjorte kampene mot Brasil i mars. Norge har langt fra vært overlegne etter VM-gullet. Men trener knallhardt halvannen måned før OL-åpningen i London.

- Vi liker ikke å tape, men må se på premissene for denne kampen, poengterer Hergeirsson - som via Olympiatoppen har satt i gang tidenes norske fysiske satsing før OL.

Kontret i senk

- Sverige er mer i kampmodus enn oss. Vi er ikke like eksplosive og gir fra oss ballen aldeles for mye og for lett, sier Hergeirsson etter å ha sett Sverige score 11 kontringsmål.

Det var faktisk flere enn Norges 10 mål. Det gledet svensketrener Per Johansson stort.

- Vi fikk uttelling for vår fart. Den har vi jobbet mye med og farten er et «must» for å spille jevnt med Norge. Det vet vi og er glade for denne seieren, sier treneren.

Norge og Sverige møtes igjen både fredag i Portugal og i Drammen 14. juli før det blir nabokrangel i OLs grunnspill.

- Jeg tror ikke noen av lagene tjener på at vi både møtes så ofte og sparrer mot hver andre på treningsøkter her i Portugal. Det hever begge nasjonene, sier Johansson.

Tekniske feil

Sverige tapte EM-finalen for Norge i 2010, men har «bare» kvartfinale som sitt mål i OL.

- Men vi drømmer om å komme lenger, sier han.

De norske jentene drømmer nok om tekniske feil og svenske kontringer i natt. Med 20 norske feil fikk Sverige det alt for enkelt. 30 bomskudd hjalp heller ikke på i den første av seks oppkjøringskamper før OL.

- Det er feilene Sverige straffer oss på, slår Kristine Lunde-Borgersen fast.

Hun manglet som resten av laget helt det trykket som veltet all motstand mot slutten av Brasil-VM. Norge trente en hard økt på morgenen før kampen og mot slutten var eksplosiviteten borte.

Det hjalp ikke at Norge ledet 20-17 etter 40 minutter. Kampens siste tredjedel vant Sverige 12-8.

- Det var herlig å vinne, men vi har hatt mye mer matchtrening enn Norge, sier banens beste spiller Isabelle Guldén etter sine fem scoringer.

Sverige har etter VM spilte fire EM-kvalikkamper og tre turneringskamper. Det er fem mer enn Norges to kamper mot Brasil.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball