Hovedinnhold

Håndball-Norge raser – men treneren angrer ikke

<p>BEVISST TAKTIKK: Trener Michael Apelgren misliker karantenereglene, og innrømmer at spillerne sørget for å bli utvist med vilje. Her fra kampen mot spanske Naturhouse La Rioja i Champions League.</p>

BEVISST TAKTIKK: Trener Michael Apelgren misliker karantenereglene, og innrømmer at spillerne sørget for å bli utvist med vilje. Her fra kampen mot spanske Naturhouse La Rioja i Champions League.

Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
Søndag valgte Michael Apelgren (32) å sørge for at fire av hans spillere ble utvist. Mandag kom den kritiske stormen svensken ventet på.

Denne saken handler om:

– Det var jeg veldig forberedt på. Jeg forstår og respekterer dypt at folk reagerer, sier Elverum-trener Michael Apelgren til VG mandag ettermiddag.

Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar må alle stå over siste serierunde etter hvert sitt røde kort i 30-22-seieren over Lillestrøm. De blir imidlertid klare til sluttspillet. 

Det taktiske spillet skapte reaksjoner. «Moralsk forkastelig», «pinlig oppførsel» og «en latterlig forestilling» er blant ordene som er brukt. 

Apelgren var selv ærlig etter kampslutt: Ja, de fikk røde kort med vilje for å stå bedre rustet i sluttspillet. 

– Jeg håper er at det lønner seg være ærlig. Jeg kunne løyet, og det har mange gjort før meg. Jeg som trener havnet i en vanskelig situasjon fordi regelverket er dumt, sier Elverum-treneren, som mener man ikke skulle dra med seg kort fra grunnserien inn i sluttspillet. 

Bakgrunn: Elverum pådro seg fire røde kort med vilje

Se situasjonene som har skapt debatt i Håndball-Norge.

– Ingen god følelse 

Lillestrøm-trener Stein Bjermeland var langt fra fornøyd med motstanderlagets oppførsel. Spesielt med tanke på at Halden – som er i nedrykksstriden sammen med Lillestrøm – møter et svekket Elverum førstkommende onsdag. 

– Tenkte du på hvordan det kan påvirke nedrykksstriden midt opp i alt dette? 

– Ja, jeg tenkte på det. Men vi kjenner nå at vi er ekstra gira inn mot kampen på onsdag. Jeg har aldri vært mer «taggad» for en ubetydelig kamp, sier Apelgren. 

Han er imidlertid klar på at Lillestrøm kunne benyttet sjansen bedre søndag, da Apelgren sparte spillere, og de som spilte røk på tominutter etter tominutter. 

– De spilte med én mann mer i 22 minutter. Vi fikk elleve tominuttere. Lillestrøms mulighet i går var på papir bedre enn Haldens på onsdag sier Apelgren, som er rask med å legge til:

– Det er absolutt ingen god følelse. Men jeg håper at folk skal sette pris på ærligheten, sier Apelgren om saken som nå er blitt en sak for Norges Håndballforbund. 

Forbundet har bedt både Lillestrøm og Elverum komme med sin versjon av hva som skjedde søndag. Tidligere mandag ble det klart at det var svært divergerende meninger innad i Elverum om saken.

Styreleder Erik Henriksen bekrefter til VG at de ikke har bestemt seg for hvordan ordlyden i deres reaksjon skal lyde. 

Se også: Lillestrøm vil anmelde Elverum

Ga beskjed om røde kort underveis 

Elverum-trener Apelgren forteller at han har fått mange ulike reaksjoner i løpet av mandagen, hvorav en type reaksjon har pekt seg ut. 

– Det er flere som har spurt: Kunne man ikke gjort det smartere? Men hadde det vært mer moralsk? Jeg vil være en ærlig person, som står for det jeg gjør, sier Apelgren. 

– Når ga du beskjed om at dette skulle gjennomføres?

– Det ble underveis når muligheten dukket opp. Men på grunn av reglene som er som de er, så har vi vært klare over at det kunne være smart med røde kort for å slippe utestengelsen, sier 32-åringen. 

– Det er absolutt mitt ansvar, spillerne gjør som de har fått beskjed om. Men spillerne vil jo ikke gå glipp av viktige kamper selv, avslutter Elverum-treneren. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball