Hovedinnhold

Gjør comeback 26 måneder etter OL-suksessen

Grimsbø: - Sterkere mentalt etter fødselen

Keepertreneren mener at Norge ikke er svekket uten Lunde

<p>SINDRE PÅ TOPP: Kari Aalvik Grimsbø er klar for comeback på landslaget 16 måneder etter at Sindre ble hennes nye «daglige leder».</p>

SINDRE PÅ TOPP: Kari Aalvik Grimsbø er klar for comeback på landslaget 16 måneder etter at Sindre ble hennes nye «daglige leder».

Foto: PRIVAT
Med Sindre (1) på skuldrene gleder Kari Aalvik Grimsbø seg stort til å erstatte gravide Katrine Lunde i landslagsburet. Torsdag gjør hun comeback 790 dager etter OL-gullet i London.

Denne saken handler om:

– Jeg har alltid vært en type som har tenkt mye håndball. Nå gir jeg alt på trening, men har helt andre ting å tenke på utenfor banen. Det er lettere å «skru av». Mentalt sett er jeg blitt sterkere. Jeg har mer overskudd, sier Grimsbø til VG.

<p>BRASIL-SUKSESSEN: Slik så fronten på VG-sportens papirutgave ut etter at Kari Aalvik Grimsbø hadde reddet 14 av 22 brasilianske skudd under London-OL.<br/></p>

BRASIL-SUKSESSEN: Slik så fronten på VG-sportens papirutgave ut etter at Kari Aalvik Grimsbø hadde reddet 14 av 22 brasilianske skudd under London-OL.

Torsdag møter Norge verdensmester Brasil i Holstebro. Den nybakte mor Aalvik Grimsbø tar over i landslagsburet etter den blivende mor Lunde. Györ-stjernen har termin i mars neste år.

Det er to år siden Kari Aalvik Grimsbø stengte buret mot brasilianerne og snudde OL-kvartfinalen nesten på egen hånd. Det vendte motgangen i London og Kari Aalvik Grimsbø spilte også en grei kamp da Montenegro ble slått i OL-finalen fire dager senere.

Har stått over VM og EM

Det var hennes foreløpig siste landskamp. 6. juni i fjor kom sønnen til verden. Norge har spilt både EM og VM uten Kari Aalvik Grimsbø.

– Brasil-kampen er det største jeg har opplevd som håndballspiller. Det var veldig forløsende endelig å få ut toppnivået i en svært viktig kamp. Jeg var usikker på hvordan den opplevelsen ville virke på motivasjonen etter fødselen, men jeg kjenner nå at det bare trigger meg. Jeg gleder meg stort til å spille for Norge igjen, sier Grimsbø og legger til:

– Det var en kjempeopplevelse, men jeg husker faktisk ingen enkelthendelser fra kampen. Ikke har jeg sett den i ettertid heller.

Kari Aalvik Grimsbø kom inn for Lunde i Copper Box etter 21 minutter og slapp etterpå inn bare åtte av 22 skudd fra Brasil. Den snudde 6-11 til 21-19 over den nåværende verdensmesteren. Dermed havnet hun i det celebre selskapet av keepere med 10 poeng på VG-børsen: Cecilie Leganger, Heidi Tjugum, Lunde og hun selv.

Les også: Sullands knetrøbbel bekymrer

29-åringen slet med en lårskade som gjorde henne uaktuell for VM i fjor. Men nå er hun – tross omgangssyke sist helg – godt i gang med sesongen som serieleder med Esbjerg i Danmark.

Silje Solberg sterk i Danmark

Sammen med Silje Solberg (24) skal hun fylle hullet etter Katrine Lunde (34). Solberg har fremstått som den beste keeperen i den danske serien etter overgangen til Tvis Holstebro.

– Sterkt av Silje å gjøre dette første sesongen. Jeg ser frem til å samarbeide med henne, sier Kari Aalvik Grimsbø.

Norge i Golden League

Torsdag: Brasil i Holstebro (kl. 18.45)

Lørdag: Frankrike i Esbjerg (kl. 14.45)

Søndag: Danmark i Aarhus (kl. 21.10)

Kampene vises på TV 2 Sportskanalen.

– Dette ser veldig bra ut. Jeg føler meg komfortabel. Kari og Silje kommer til å fylle hullet etter Katrine på banen, men kanskje ikke utenfor, sier keepertrener Mats Olsson og tenker på Lundes mangeårige rolle som tillitskvinne i laget og en drivkraft for miljøet på landslaget.

– For meg kjennes det godt å komme tilbake nå. Jeg var med til Ungarn i sommer og følte ikke at jeg hadde vært lenge borte. Jeg føler at jeg har mye å bidra med, sier comeback-keeperen selv.

Livlig tid med sønnen

Hun tror ikke det vil by på store følelsesmessige problemer å være borte fra sønnen.

– Jeg kjente litt på det de første gangene, men nå går det greit. Sindre stortrives med faren sin, forsikrer Kari Aalvik Grimsbø.

Hennes lille gutt har kommet i en alder med mye bevegelse. Moren fryder seg.

- En veldig morsom tid. Han lager mye lyd og er en artig gutt. Det er gøy, sier hun og og har mer enn nok med å konsentrere seg om sønnen når hun er på sin virkelige hjemmebane.

Det kan gjøre håndballjentene godt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball