Hovedinnhold

Elverum-treneren utestengt i én måned: – En rimelig streng reaksjon

Håndballforbundet har besluttet å ilegge Elverum-trener Michael Apelgren (32) karantene i én måned etter skandalen hvor tre spillere med vilje pådro seg rødt kort.

Denne saken handler om:

– Etter vår oppfatning så er det en rimelig streng reaksjon. Men vi må bare konstatere at slik ble det, og se hvordan vi håndterer det, sier daglig leder i Elverum, Erik Henriksen, til VG.

I tillegg til Apelgrens utestengelse, har domskomiteen i håndballforbundet vedtatt sanksjoner også mot Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar, som alle ble utvist i den mye omtalte kampen.

Bakgrunn: Elverum pådro seg fire røde kort med vilje

De tre spillerne får to kampers karantene hver.

«Norges Håndballforbund er tilfreds med Domskomiteen sin beslutning. Denne underbygger alvorligheten i saken og ivaretar forholdet til NHFs verdier. Dommen sender et tydelig signal om at trenerens og spillernes handling ikke er akseptabel».

Elverum har nå 14 dagers ankefrist.

– Dommen kom vel ikke direkte uventet, ut fra innstillingen fra påtalenemnda. Vi skjønte det ville bli noe i den samme gaten, sier daglig leder Henriksen.

Han forteller at sportslig ledelse i klubben sitter i møter onsdag formidag for å vurdere hva klubben skal gjøre videre. Elverum er i sluttspill, og å miste treneren i store deler av dette, er ingen drømmesituasjon.

– Det vil være lite ønskelig, sier han.

Elverum skal spille bortekamp mot Drammen i kveld, så tidspunktet for domsavsigelsen fra håndballforbundet kom på et litt trasig tidspunkt for klubben.

– Det er litt sånn hektisk her nå, ja, bekrefter daglig leder.

Leste du denne? Apelgren snur: – Selvsagt angrer jeg

Massiv kritikk

Bakgrunnen for at både treneren og tre spillere i Elverum nå straffes, er en eliteseriekamp mot Lillestrøm i midten av mars. Her pådro fire av spillerne seg rødt kort, hvorpå de måtte stå over siste serierunde. De ble imidlertid klare til det viktige sluttspillet.

Elverum-trener Apelgren innrømte etter kampen at spillerne fikk rødt kort med vilje for å stå bedre rustet i sluttspillskampene. Hendelsen fikk Håndball-Norge til å rase, TV2s ekspert Randi Gustad omtalte det hele som «i grenseland mot kampfiksing», Lillestrøm-trener Stian Bjermeland brukte karakteristikken «en latterlig forestilling».

Etter kampen uttalte Apelgren at han ikke angret på det som hadde skjedd, men for en drøy uke siden innrømmet han overfor VG at han gjerne skulle hatt det hele ugjort.

– Selvsagt angrer jeg meg. Hele verden ser at dette ikke ble bra, men jeg fulgte reglene, sa treneren.

Elverum som klubb valgte også å ta avstand fra Apelgrens valg om å få de fire spillerne til å pådra seg rødt kort.

Mister mye av sluttspillet

Når Apelgren blir utestengt i én måned, betyr det at han vil miste store deler av sluttspillet. I tiden han er suspendert vil han ikke få anledning til å lede, trene eller kommunisere med laget, og han vil heller ikke ha lov til å jobbe fra Elverum Håndballs lokaler.

Apelgren vil ikke være tilbake i i trenerjobben før etter en eventuell 2. semifinale.

Kommentar: Kaster omdømmet i søplaKommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball