Hovedinnhold

Gunnar Pettersen og Våg Vipers ligger langflate etter Katrine Lunde

Bryter med Györ - tar en sesong til ute

Får ikke noe å si for Heidi Løkes kontrakt: - Veldig, veldig synd for oss

<p>SISTE SKRIK: Katrine Lunde dominerte Champions League-finalen mot Buducnost 5. mai i fjor. Det ble hennes siste kamp for Györ.<br/></p>

SISTE SKRIK: Katrine Lunde dominerte Champions League-finalen mot Buducnost 5. mai i fjor. Det ble hennes siste kamp for Györ.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters
Katrine Lunde bekrefter at hun forlater Györ ved sesongslutt. Men den gravide landslagskeeperen planlegger en sesong til i utlandet. Lagvenninnen Heidi Løke vil savne henne.

Denne saken handler om:

- Det har vært vanskelig å ta denne avgjørelsen. Jeg tror jeg blir fornøyd, men det er alltid spennende å skifte klubb. Jeg vil bruke god tid til å tenke over fremtiden, sier hun til VG.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

34-åringen er sterkt ønsket i hjemklubben Vipers Kristiansand der tvillingsøsteren Kristine Lunde-Borgersen fortsatt spiller.

- Vi ligger langflate etter Katrine selvfølgelig. Det var en av forutsetningene for at jeg tok denne jobben. Vi jobber med henne hele tiden, men har fått forståelsen av at hun skal spille en sesong til ute, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen til VG.

- Dette har jeg ikke visst før nå. Jeg vet ikke hva Larvik vil gjøre. Men det er naturlig å forhøre seg, sier klubbens avtroppende sportslige leder og trener, Ole Gustav Gjekstad.

- Jeg snakker med Vipers og vil ikke utelukke noe, sier Katrine Lunde selv. Hun vil ikke avsløre hvor mange klubber som har meldt seg siden konflikten med Györ ble kjent sent i høst.

- Jeg snakker jo med mange innen håndballen hele tiden, sier hun.

Gunnar Pettersen ledet i går kveld Vipers til 31-23 over Byåsen foran 1672 tilskuere i Aquarama. Det er gryende håndballfeber i sørlandsbyen som Lunde forlot i 2004. Siden 2010 har hun vært i Ungarn, men bryter nå kontrakten med Champions League-vinneren de to siste sesongene.

Heidi Løke har ikke valgt å benytte seg av opsjonen og blir i Györ til 2016.

- Det er veldig, veldig synd for oss at Katrine forsvinner. Men dette er en veloverveid avgjørelse som hun har brukt lang tid på, sier Heidi Løke.

Blir mamma i mars

Hun blir i mars mor for første gang, og har vært i konflikt med klubben om lønnsutbetaling i mammapermisjonen. Dermed har hun valgt å bryte kontrakten - som i likhet med Heidi Løkes - varte frem til sommeren 2016.

– Jeg vet ikke om det blir Györ eller en annen klubb. Vi er litt uenige om kontrakten og graviditeten og utbetaling av lønn. Jeg mener avtalen er klar og gir meg ikke, sa Lunde i november. Hun venter en datter med sin serbiske kjæreste, fotballspilleren Nikola Trajkovic (33). Han spiller også i Györ på en kontrakt som går ut til sommeren.

- Nå skal jeg bruke tiden tid til å ta tak i det. Det har jeg ikke kunne gjøre før nå. Det skal bli spennende å se hvor ferden ender, for jeg skal satse videre i flere år til, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Hun har hatt en nettolønn på over en million kroner i Audi-sponsede Györ. Ikke mange klubber kan matche en slik årutbetaling i kvinnehåndballen.

Ikke mange klubber

- Vardar fra Skopje og de to rumenske klubbene Baia Mare og Bucuresti. Men det er et risikoprosjekt å gå til de to sistnevnte. Det går veldig opp og ned med klubbene i Romania, mener Ole Gustav Gjekstad.

Györ har også sin største stjerne, Anita Görbicz, ute med graviditet. I tillegg er den brasilianske venstrebacken Eduarda Amorim kneskadet. Derfor prøver ungarerne akkurat nå å hente den norske landslagsspilleren Veronica Kristiansen fra Glassverket.

- Jeg skal ikke uttale meg på vegne av klubben, men Veronica var god i EM og hadde passet godt her, sier Heidi Løke.

Györ åpner hovedrunden i Champions League på hjemmebane mot Larvik 1. ferburar.

Katrine Lunde utelukker ikke at hun kommer tilbake på banen for klubben i vår. Final Four i Champions League spilles i Budapest 9. og 10. mai. I beste fall kan Katrine Lunde avslutte sin tid i klubben med den tredje strake tittelen i tuneringen - hennes femte totalt.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball