Hovedinnhold

Fantastisk Grimsbø sendte Györ til finalen

<p>NORSK HELT: Kari Aalvik Grimsbø (til høyre) jubler for finaleplassen sammen med sin nederlandske lagvenninne Nycke Groot.</p>

NORSK HELT: Kari Aalvik Grimsbø (til høyre) jubler for finaleplassen sammen med sin nederlandske lagvenninne Nycke Groot.

Foto: Attila Kisbenedek, AFP
(Buducnost-Györ 20-26) Landslagskeeper Kari Aalvik var på sitt mest fantastiske da Györ sikret seg plass i Champions League-finalen. Søndag blir Camilla Herrems Vardar motstander.

Den norske målvakten ble tidligere i uken kåret til årets keeper i den gjeveste europacupen i håndball. I semifinalen fulgte hun opp med 13 redninger på bare 26 skudd mot Buducnost. Etter å ha åpnet matchen med fire redninger på de fem første Buducnost-forsøkene, forsvant Grimsbø ut med en liten smell i kneet.

Ukens største: Sagosen hylles i Frankrike – eksepsjonell

Hun kom inn igjen og avgjorde kampen endelig med fem redninger i det første kvarteret av 2. omgang. Spesielt imponerende var tigerspranget hvor hun reddet et distanseskudd som skiftet retning. Storstjernene Cristina Neagu og Katarina Bulatovic scoret, men scoret ikke nok.

– Grimsbø gjorde en stor kamp, men vi var sterke som lag også, sier lagvenninnen Eduarda Amorim Taleksa i et intervju vist på Viasat.

Les også: Løke får sønn nummer to – vil trene med gutta

Kari Aalvik Grimsbø har siden 2006 vunnet hele ni gull med Norge, men mangler fortsatt en internasjonal tittel som klubbspiller. I søndagens finale kan den endelig komme for 32-åringen.

Nora Mørk (26) gjorde også en bra kamp i sin nye rolle hvor hun også spiller mye i forsvar. Mørk scoret bare ett mål, men sto for mye godt spill. Mot slutten måtte hun av banen etter å ha fått seg en smell i magen. Veteranen Anita Görbicz (33) dominerte med ni mål for Györ.

<p>FIRE MÅL: Camilla Herrem hadde sitte inn fire da Vardar sikret seg plass i Champions League-finalen.</p>

FIRE MÅL: Camilla Herrem hadde sitte inn fire da Vardar sikret seg plass i Champions League-finalen.

Foto: Zsolt Szigetvary, AP

Fikk du med deg? Camilla Herrem vender hjem til Sola

Györ fikk en god start på kampen. Ikke minst på grunn av Grimsbøs fem redninger i 1. omgang. Ungarerne ledet en periode med fem mål, men måtte nøye seg med tre måls ledelse – 12–9 – halvveis.

Camilla Herrem spilte en dominerende rolle for Vardar da Bucuresti ble 38-33 i den andre semifinalen. Det makedonske laget hadde avgjort kampen allerede da de ledet 21-13 ved pause etter fire Herrem-scoringer.

– Det går nesten ikke an å beskrive hva det betyr å komme til finalen. Helt sinnsykt med den stemningen som er på tribunene her, beskriver Herrem.

Györ er i sin fjerde Champions League-finale på de siste fem årene, men har ikke vunnet turneringen siden 2014 da Heidi Løke og Katrine Lunde dominerte i finalen.

PS! Foruten Grimsbø er også Mørk, Herrem og Larviks Marit Malm Frafjord på Årets Lag i Champions League.Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball