Hovedinnhold

Michael Apelgren snur: – Selvsagt angrer jeg

Michael Apelgren (32) har det tøft etter kortskandalen der tre Elverum-spillere tok bevisste røde kort for å unngå karantener i sluttspillet. Den svenske treneren skulle nå gjerne hatt det hele ugjort.

Denne saken handler om:

– Selvsagt angrer jeg meg. Hele verden ser at dette ikke ble bra, men jeg fulgte reglene, sier Apelgren til VG. Han risikerer en måned utestengelse i sluttspillet. Han legger til:

– Denne saken har vokst ut av alle proporsjoner.

– Hvorfor har den det?

– Det vet jeg ikke.

Tidligere i uken: Kan bli utestengt fra all håndball i en måned

Apelgren har stått på sitt i den mye omtalte saken der VM-spiller Petter Øverby, svenske Kristian Bliznac og Tine Poklar fra Slovenia alle pådro rødt kort med overlegg i nest siste seriekamp mot Lillestrøm. Apelgrens etter eget utsagn «kyniske» plan var de tre skulle sone karantene i serieavslutningen mot Halden og dermed være nullstilte foran sluttspillet.

Spillertrioen er nå i stedet innstilt til to kampers karantene av håndballforbundets påtalenemnd.

NRK melder om nye toner fra treneren etter 27–22 over Drammen i den første kvartfinalekampen onsdag.

– Jeg trodde jeg var smart. Meningen var å maksimere lagets muligheter i sluttspillet, sier Apelgren – som har vunnet sluttspillet to sesonger på rad og tatt Elverum til gode prestasjoner i Champions League.

Elverum gjorde bragd: – Det er helt sykt

– Men så du ikke at en slik handling kan bryte med idrettens idé?

– Jeg har lært utrolig mye av denne tiden. Det har vi alle gjort. Men jeg fulgte reglene, sier Apelgren og poengterer at kampen mot Lillestrøm uansett var vunnet da Øverby, Bliznac og Poklar fikk se det røde kortet.

NHFs domsutvalg skal behandle saken 3. april. Elverum har 14 dagers ankefrist. Apelgren vet ikke om en dom vil bli anket.

– Umulig å si. Det er jo ikke kommet noen dom ennå, minner han om.

Sluttspillfinalene spilles mellom 14. og 24. mai. Elverum vant seriegull, men det er sluttspillet som betyr klart mest for Apelgrens lag.

– Jeg har satt oss i en veldig vanskelig situasjon. Men det finnes en sjanse for å vinne, mener han.

Målfarlig Nergaard: Keeperen har blitt Elverums toppscorer

– Vi står sammen, og vi blir ekstra motiverte av det som skjer, så jeg tror vi skal komme styrket ut av det. Det er noen som støtter oss, og det er noen som er imot oss. Skal jeg være helt ærlig så tror jeg ikke dette har så mye å si. Vi kommer til å stille med det vi har. Vi har en bred og god tropp, så vi skal på banen, og vi skal vinne sluttspillet, sier keeper Morten Nergaard til NRK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball