Hovedinnhold

Løke: - Larvik kommer til fem tusen gale fans

** Advarer tidligere lagkamerater etter 21-24-kampen på norsk jord i går
** Hammerseng: - Jeg tror bare vi kommer til å bli enda mer tent

SMILER HELE VEIEN TIL UNGARN: Heidi Løke scorte seks, og bidro sterkt til at Györ tok første stikk i Champions League-finalen. Foto: Terje Bendiksby, NTB/Scanpix Foto:
SMILER HELE VEIEN TIL UNGARN: Heidi Løke scorte seks, og bidro sterkt til at Györ tok første stikk i Champions League-finalen. Foto: Terje Bendiksby, NTB/Scanpix Foto:
ARENA LARVIK (VG NETT) Heidi Løke (30) lovpriser de tilreisende Györ-tilhengerne i Arena Larvik. - Forestill deg fem tusen slike fans på hjemmebane!

De grønnkledde tilreisende var fullt på høyde med hjemmefansen støymessig i den første Champions League-finalen søndag kveld.

- Det er helt sinnsykt hvor bra liv de lager, og de fleste skal på jobb i morgen, sier tidligere Larvik-, nå Györ-spiller Heidi Løke til VG.

Selv scorte hun seks mål mot sine tidligere lagkamerater, og bidro sterkt til at ungarerne tok med seg en tremålsledelse hjem til Veszprém Aréna.

VG Live: Les referat fra første finale!

- Det er alltid fantastisk å spille i Arena Larvik, men forestill deg fem tusen Györ-fans på hjemmebane. Alle lager like mye liv som de som hadde tatt turen til Norge, sier strekspilleren.

- Dette er mennesker som setter seg i bilen, kjører over tjue timer for å se en time med håndball før de setter seg tilbake i bilen og kjører over tjue timer hjem igjen.

Frykter ikke Györ-fansen

Larviks Gro Hammerseng slet stort med å skyte forbi landslags- og Györ-keeper Katrine Lunde Haraldsen, men hun vet hva Larvik må gjøre fram mot returoppgjøret førstkommende lørdag.

- Forsvaret vårt er godt i dag, og Cecilie (Leganger, journ. anm.) gjør en fantastisk kamp i mål hun også. Det er det offensive vi må jobbe med, spesielt skytingen. Jeg vet egentlig hvordan jeg skal score på Katrine, så det blir arbeidsoppgaven fram mot lørdag.

At Györ vil få noen spesiell hjemmebanefordel tror Hammerseng ikke:

Saken fortsetter under bildet!

SKAL TERPE SKUDD: Larviks Gro Hammerseng. Foto: Terje Bendiksby, NTB/Scanpix
SKAL TERPE SKUDD: Larviks Gro Hammerseng. Foto: Terje Bendiksby, NTB/Scanpix

- Jeg frykter absolutt ikke å dra ned dit. Jeg føler vi har spilt bra i slike heksegryter før, og vi har spillere som trives i den situasjonen. Det gir kampen en ekstra dimensjon.

Flere av Larviks spillere har spilt store mesterskapsfinaler tidligere. Larvik-keeper Cecilie Leganger tror det blir avgjørende.

- Vi har en stall der mange har både OL-, EM- og VM-gull rundt halsen. Vi er så rutinerte, og har vært i denne situasjonen så mange ganger før.

Holder Løke som største trussel

I 2011 var det Larvik som ledet med to mål etter den første av to Champions League-finaler. Gro Hammerseng følte seg ikke trygg på ledelsen den gang, og hun tviler på at Györ føler seg trygge på sin knappe ledelse.

- De har en liten fot foran, men jeg hadde i hvert fall ikke følt meg trygg på en så knapp ledelse.

Foruten det faktum at Lunde Haraldsen står som en vegg i Györ-buret holder hun tidligere lagvenninne Heidi Løke som den største enkelttrusselen fra ungarerne.

- Hun er blant verdens aller beste strekspillere. Hun er fantastisk til å skaffe seg rom, og til å kontre.

Løke var selv med å vinne Champions League i 2011.

- Det var fantastisk morsomt å vinne Champions League med Larvik, nå vil jeg gjøre det samme med Györ, sier Løke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball