Hovedinnhold

Karabatic etter Sagosens debut: – Sander kommer til å bli verdens beste

DRØMMEDEBUT: Sander Sagosen kunne knapt fått en bedre start på PSG-karrieren. Her jubler Sagosen for en av sine 13 scoringer mot Frankrike i EM-kvalifiseringen.
DRØMMEDEBUT: Sander Sagosen kunne knapt fått en bedre start på PSG-karrieren. Her jubler Sagosen for en av sine 13 scoringer mot Frankrike i EM-kvalifiseringen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Sander Sagosen startet livet i Paris på best tenkelig vis, da han stjal showet og satte superstjernene i skyggen.

– Det er lett å spille med ham. Han kommer til å bli verdens beste spiller. Selv om han fortsatt har et stort forbedringspotensial, er han allerede god på alle områder: én mot én, skudd, vendinger og kontringer, sier Nikola Karabatic i lørdagens papirutgave av sportsavisen L'Equipe.

Med åtte mål på ni forsøk i sin første kamp for PSG, satte Sander Sagosen spillere som nettopp Karabatic i skyggen, og stakk av med prisen for banens beste spiller.

Tidligere: Karabatic hyller Sagosen

Den franske hovedstadsklubben vant 35–28 mot Saint-Raphaël i semifinalen av Champions Trophy-turneringen. Sagosen var med andre ord en viktig brikke da de sikret sin billett i finalen.

– Sander vil bidra til mer konkurranse i laget. Det vil føre til at alle hever nivået sitt, sier Karabatic videre.

Den franske avisen skriver at det var «Sagosen-show» i Paris, og skriver at trønderen allerede så ut til å føle seg hjemme i sin nye klubb. De viet en hel side til Sagosens prestasjon, som beskrives som «glitrende».

– Blir smertefullt for oss

Karabatic har lenge vært den største stjernen i PSG, men nå har motstanderne fått en ny mann å bryne seg på. Saint-Raphaël-spiller Geoffrey Kranz, sier at «dette blir smertefullt», overfor den franske storavisen L'Equipe.

– Tidligere når vi har spilt mot PSG, var det bare Karabatic og Daniel Narcisse man skulle stå én mot én med. Nå er det Sagosen i tillegg ... Dette blir smertefullt for oss andre, sier han.

Husker du? Sagosen hylles i Frankrike

I likhet med Kranz, uttalte Sagosen seg også til L'Equipe.

– Det var en veldig bra kamp for meg. Jeg satte skuddene og laget spilte bra. Jeg føler meg veldig godt mottatt, sier han, og legger til at han blir tatt godt vare på av sine nye lagkamerater.

Sagosen forlot danske Aalborg til fordel for PSG i sommer, selv om overgangen har vært klar i lang tid. Sagosen forteller at han lærer noe hver dag på trening, og mye tyder på at han kommer til å spille seg rett innpå laget, slik landslagssjef Christian Berge spådde.

Hardhausen Sagosen: Spilte med brudd i hånden

Staffan Olsson, PSGs assistenttrener, roste Sagosen etter seieren.

– Han viste at han kan spille håndball. Han har bare trent med oss i seks uker, men vi ser allerede at han har tilpasset seg dette laget. Han er en utmerket spiller, både individuelt og kollektiv. Han kan tilføre oss mye både i serien og i Mesterligaen, sier Olsson.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball