TOPPSCORER: Steffen Berge Løkkebø var meget god i kveldens kamp og scoret åtte ganger. Det kan ha gitt ham EM-billett. Her er han i aksjon mot Quatar for to dager siden. Foto: Scanpix

Hedin om høyrekant-juvelen: - Strålende

Steffen Berg Løkkebø herjet - igjen

LE MANS (VG) (Frankrike - Norge 29-28) I en generalprøven preget av mange norske utvisninger, storspilte høyrekant Steffen Berg Løkkebø (26). Nå kan han ha spilt seg til EM.

Øyvind Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

For med EM-troppens (18 spillere) eneste høyrekant, Kristian Bjørnsen, ute med skade, kan det åpne for Løkkebø.

TV Emsdetten-spilleren er egentlig ikke blant landslagssjef Robert Hedins utvalgte til mesterskapet, men fikk være med i Golden League-turneringen i Frankrike på grunn av hullet på kanten.

Den sjansen har han tatt.

Mot Qatar ble han Norges toppscorer med åtte mål. Det samme antallet scoret han mot Frankrike, hvor han nok en gang ble den nordmannen med flest mål.

- Han er strålende. Det er flaks i uflaks at Bjørnsen ble skadet for nå får vi se hvilken potensiale det er i Steffen. Han opptrer meget bra og gjør to fantastiske kamper, sier landslagssjef Hedin til VG.

Hedin skal i løpet av de neste dagene kutte EM-troppen fra 18 til 16 spillere. Der kan Steffen Berg Løkkebøs navn fort være med.

SKRYTER AV TOPPSCOREREN: Landslagstrener Robert Hedin. Foto: AFP

- Vi får se hva vi gjør. Det er ingenting som er klart. Vi tar ut laget lørdag kveld, sier Hedin.

Bjørnsen satt på tribunen i Le Mans tirsdag kveld. Tidligst mandag vil han være tilbake i full trening.

- Vi får se hvordan det går på treningene. Jeg tror han blir klar til mesterskapet, sier Hedin.

Stilnet franskmennene

Norge åpnet knallsterkt i Le Mans. Ole Erevik var tilbake i det norske målet og det viste. Sisteskansen hadde 14 redninger i den første omgangen og frustrerte franskmennene.

I løpet av de første 19 minuttene av omgangen klarte Nikola Karabatic, Daniel Narcisse, Luc Abalo og de andre franske stjernene bare å score fem mål på Erevik.

I en nesten fullsatt hall i Le Mans, var det knapt en lyd å høre bortsett fra korpset som holdt det gående gjennom hele kampen.

TØFFE TAK: Nikola Karabatic stoppes av Espen Lie Hansen. Foto: AFP


Frankrike la om til et mer offensivt forsvar og fikk umiddelbart uttelling. I løpet av omgangens siste ti minutter hentet hjemmelaget opp nesten hele Norges ledelse. Godt hjulpet av tre sene tominuttere på norske spillere.

En tydelig irritert Robert Hedin på den norske benken kunne lite gjøre, selv om han forsøkte flere ganger overfor dommerne. Norge hadde likevel ett mål å gå på før annen omgang.

Slapp ikke unna

Franskmennene gikk ut like offensivt etter hvilen, og på halvannet minutt var de for første gang i ledelsen i kampen. På det meste ledet Norge med seks mål i førsteomgang, men det var nå snudd.

- Vi brukte for lang tid på å omstille oss. Det hender vi har problemer mot offensivt forsvar, det hadde vi også i dag, men det tok for lang tid før vi fant ut hva vi skulle gjøre, sier Kristian Kjelling til VG.

Det norske spillet svingte i noen minutter, men i motsetning til kampene mot Danmark og Qatar, holdt herrene følge med motstanderen.

Frankrike fikk på det meste en tomålsledelse på stillingen 27-25, før sluttresultatet altså ble 29-28 - et hederlig norsk tap.

Det femte på seks oppkjøringskamper til EM som begynner på søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder