… men endelig er håndballprofilen smertefri igjen

EM-KLAR: Linn Jørum Sulland kan juble for EM-plass. Hun er klar for mesterskapet i Ungarn og Kroatia. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Sulland må jobbe for å komme i EM-form

LARVIK (VG) Linn Jørum Sulland (30) har ett godt og ett dårlig budskap etter å ha fått EM-plass av landslagssjef Thorir Hergeirsson i dag.

Artikkelen er over fem år gammel

Den gode nyheten først: Etter å ha slitt med «jumpers knee» i lang tid, går det endelig riktig vei for Larvik-spilleren. Da hun møtte VG i Bergslihallen i ettermiddag, kjente hun ikke lenger smerter i kneet.

- Det overrasker meg. Sånn jeg er nå, helt smertefri, har jeg ikke vært siden OL i London, sier Sulland til VG.

Hun var ikke med da Thorir Hergeirsson tok ut de tolv første plassene tilvinterens håndball-EM for halvannen uke siden. Men i dag fikk Sulland omsider tommel opp fra landslagssjefen.

Tidligere i dag ble det også klart av stjerneskuddet Emilie Hegh Arntzen (20) blir en del av Norges EM-tropp.

Les også: EM-aktuelle Nora Mørk med store smerte i kinnet.

Det er først de siste tre ukene at skytteren Sulland har kunnet delta for fullt på treningene til Larvik, uten å legge begrensninger på seg selv. I sommer opplevde hun ti lange uker helt uten håndball – på grunn av kneplagene.

- Jeg vet at jeg kan bedre enn det jeg har fått vist frem i høst, men heldigvis har jeg vært med lenge. Jeg vet at jeg kan, og Thorir tenker tydeligvis det samme. At jeg er på gang, sier Sulland.

- Fortsatt en god vei til EM-formen

Hun hadde nettopp fullført treningen med Larvik da hun pratet med VG tidligere i dag. Deretter brukte hun et lite kvarter på å hamre noen baller i nettet på egenhånd.

Kanskje er det ikke tilfeldig. For her kommer det mindre gode budskapet:

- Jeg har fortsatt en vei å gå for å komme i den EM-formen jeg ønsker meg. Jeg føler at jeg nærmer meg, og nå blir det mye håndball fremover, sier hun optimistisk.

- Tidligere måtte jeg avslutte Larvik-treningene før de var ferdig. Nå kan jeg skyte etter trening. Det blir en del ekstra skudd i løpet av en uke av slikt, illustrerer 30-åringen.

- Hva mangler du per dags dato?

- Overkroppen er en del sterkere enn tidligere, siden jeg har jobbet mye med den. Men jeg skyter en del i blokka, så jeg må komme meg mer rundt og i posisjon. Og så må man – som alltid – finne spillet med resten av gjengen.

Trygg på at Sulland prikker inn formen

LANDSLAGSSJEF: Thorir Hergeirsson Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Sulland har aldri blitt ansett som noen helstøpt forsvarsspiller av Thorir Hergeirsson. Men i angrep er hun viktig: Larvik-profilen representerer skuddstyrke fra distanse.

De siste årene har spilt en stadig mer sentral rolle på landslaget, og også i år lover landslagssjefen henne en viktig rolle.

- Linn vil vi ha med fordi hun har et ekstremt distanseskudd. Hun har tålt belastningen gjennom høsten, og vi føler oss trygge på at hun kan prikke inn skyteformen inn mot mesterskapet, sier Hergerisson.

Kontrasten til 2009 er stor. Da, som i år, kjempet Sulland om én av de fire åpne plassene på landslaget før det endelige uttaket.

For fem år siden ble hun til slutt vraket, og gråt noen tapre tårer blant lagvenninner og fotografer under samlingen i Trondheim. I dag var beskjeden fra landslagsledelsen altså langt mer oppløftende.

- Jeg har jo blitt litt eldre siden den gang, men jeg hadde blitt skuffet nå også, dersom jeg ikke hadde kommet med. Det er dette vi jobber for gjennom hele året. Men jeg var innstilt på at desember kunne bli en måned med mye god trening, der jeg kunne gjort ting jeg vanligvis ikke får gjort rett før jul: Som å kjøpe julegaver, smiler EM-klare Linn Jørum Sulland.

Dette er Norges EM-tropp:

Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg, Betina Riegelhuth, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen, Ida Alstad, Heidi Løke, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Linn Jørum Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Maja Jakobsen, Camilla Herrem, Sanna Solberg og Pernille Wibe.

PS! Larvik spiller sin siste kamp i Champions League-gruppespillet lørdag. Kampen mot Lublin starter klokken 18.15 og sendes på Viasat 4.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder