FLOTTE DAGER MED LOTTE: Linn-Kristin Riegelhuth Koren nyter de første månedene med datteren Lotte. Til uken kan hun gjøre comeback på håndballbanen. Her deler hun mammalykken med keeper Alma Hasanic Grizovic rett etter å ha vært på Larvik-trening. Foto: Alf Øystein Støtvig ,

Riegelhuth Koren mot comeback: – En helt fantastisk situasjon

LARVIK/OSLO (VG) For bare to måneder siden ble hun mamma. Men allerede i neste uke kan Linn-Kristin Riegelhuth Koren (31) komme til å gjøre comeback på håndballbanen.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er planen. Så får vi se om kroppen holder og jeg blir tatt ut på laget. Men det ser veldig lyst ut, sier Linka til VG. Babymoren har ikke spilt for Larvik siden 20. mai i fjor.

Husker du? Mamma Riegelhuth Koren vil til OL

Da Norge vant VM-finalen 20. desember var høyrekanten med åtte håndballgull på full fart mot sitt største øyeblikk her i livet.

– Jeg heiet på jentene og håpte de skulle knuse Nederland. Det var ikke rart ikke å være med. Jeg var bare takknemlig for situasjonen jeg var i, sier hun og forsikrer at riene ikke kom mens lagvenninnene banket til med 31-23-seier.

Bare to dager etter VM-finalen ble hun og Einar Riegelhuth Koren foreldre til Lotte.

SNART TILBAKE: Linn-Kristin Riegelhuth Koren kan gjøre nasjonalt comeback til uka og komme tilbake internasjonalt i Larviks Champions League-kvartfinaler i april. Her er hun mot Majda Mehmedovic og Buducnost i Champions League-finalen sist vår. Foto: Aleksandar Djorovic , NTB scanpix

– Vi er i en helt fantastisk situasjon. Dette har vært større enn jeg hadde forestilt meg. Fint fra start til mål. Det lille mennesket som ligger der... bevegelser... lyder ... jeg nyter det veldig, beskriver mamma Riegelhuth og er rask til å gi ros til ektemannen, som selv står bokført med 64 landskamper.

– Det betyr mye å ha en mann som er positiv til ting og skjønner hva dette handler om.

Ble også mamma i desember: Slik er Bjørgens nye liv

Fire dager etter Larvik-spilleren ble også Marit Bjørgen mor. De to var under graviditeten en del sammen i regi av Olympiatoppens mammaprosjekt. Bjørgen kan også komme til å gjøre comeback i mars.

– Det blir veldig spennende å se hvordan det går med henne, sier Riegelhuth Koren.

Tirsdag denne uken var hun tilbake på Larvik-trening for fullt.

– Ballen satt der den skulle. Linka var som hun pleier. Vi hadde ikke en trening med mye løping. Men det så fint ut, beskriver Larvik-trener Tor Odvar Moen.

Mandag avsluttes mammapermisjonen. Linn-Kristin Riegelhuth Koren er igjen håndballspiller på fulltid.

Heidi Løke fikk «mammaboost»: – Ingenting er vondt etter en fødsel

Hun er ikke med i troppen når Larvik søndag skal forsøke å sikre seg 2.-plassen i Champions Leagues hovedrunde mot Fleury i Frankrike. Men Tor Odvar Moen mener at hun er svært aktuell for seriekampene mot Rælingen på Romerike onsdag og mot Sola i Arena Larvik neste søndag.

– Jeg bygger stein på stein og føler meg stadig sterkere. Så får jeg ta en uke om gangen. Jeg er ikke i toppform ennå, men det er progresjon. Veldig gøy, forteller hun.

TRILLER VIDERE: Linn-Kristin Riegelhuth Koren på trilletur med datteren. Fra mandag er hun tilbake på fullti som håndballspiller i Larvik. Foto: Alf Oeystein Stoetvig ,

Høyrekanten har ikke stått over mer enn to mesterskap for Norge siden VM-debuten i 2003 og har vunnet smått fantastiske 11 medaljer på sine 13 deltagelser for håndballjentene.

– Målet er å kjempe om en plass i OL-troppen. Men jeg vet at det krever masse steinhard jobbing for å bli med dit, sier mesterskapsspesialisten, som blant annet har to OL-gull merittlisten. Hun scoret 12 mål på bare 14 finaleskudd da Norge slo Russland (2008) og Montenegro (2012).

Fra sist sesong: Lunde tilbake i mål to måneder etter fødselen

Hun er selvsagt ikke aktuell for EM-kvalifiseringskampene og firenasjonersturneringen i mars. Håndballjentene samles så igjen 23. mai for to nye kvalikkamper og en samling sammen med Sverige på Algarve. OL-troppen blir tatt ut 19. juni. Rio-OL åpner 5. august.

– Det har vært tett kontakt med både Thorir (Hergeirsson), Mia (Høgdahl) og Olympiatoppen, forklarer hun.

Allerede et par uker etter fødselen var hun på bekkenbunnstrening på Toppidrettssenteret og er senere blitt fulgt opp av ressurspersoner som Espen Tønnesen (fagsjef trening), Heidi Holmlund (fagkonsulent ernæring) og ballett-treneren Jane Paris.

– Det har vært veldig gøy. Jeg har vært en god del på Olympiatoppen. Alt er på stell. Jeg har bygd en god fysisk plattform og kommer ikke til å droppe noe videre for å skynde meg.

Les også

 1. Mørk storspilte - Larvik til kvartfinale

  Larviks håndballjenter er videre til kvartfinalen i mesterligaen etter at de slo FTC Budapest 37-31 lørdag.
 2. Trener Lunde Borgersen med drømmedebut: – Jeg var nervøs

  (Vipers Kristiansand – Krim Ljubljana 29-27) Kristine Lunde…
 3. Norsk Champions League-suksess – lørdag gjelder det for Larvik

  (Györ-Sävehof 32-26) Da Kari Aalvik Grimsbø kom inn satte Györ svenske Sävehof på plass i Champions League.
 4. Vipers-trener Pettersen sykemeldt: – Venter bekymret på resultater

  Vipers må klare seg uten trener Gunnar Pettersen (60) i europacup-kampen mot Krim Ljubljana i morgen.
 5. Frode Scheie: – Jeg ønsker å bli frisk

  Frode Scheie (48) er ferdig som daglig leder i Drammen. Nå vil han ha fokus på å forbedre helsen.
 6. Sulland klar for Vipers – Larvik har ikke tatt kontakt

  Linn Jørum Sulland (31) signerte i dag for Vipers Kristiansand. Også Glassverket-trioen Jeanette Kristiansen, Kristin…
 7. Frank Løke trente vekk 27 kg

  På det meste veide Frank Løke 115 kg og spilte håndball på toppnivå i Tyskland.

Mer om

 1. Larvik HK
 2. Norsk håndball

Flere artikler

 1. Mamma Riegelhuth Koren vil til OL

 2. Gustad kritisk til vraking av Riegelhuth Koren

 3. Gir Riegelhuth Koren en OL-sjanse

 4. VGs journalist analyserer: Knallhard vraking av Riegelhuth Koren

 5. Kjerstin (18) hyllet etter finaletapet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder