Oftedal og Grimsbø til CL-finale etter «norsk» drama

BUDAPEST (VG) (CSM Bucuresti-Györ 20–26) Stine Bredal Oftedal (26) og Kari Aalvik Grimsbø (33) er klare for finalen i Champions League etter å ha knust drømmen til Amanda Kurtovic (26) og Marit Malm Frafjord (32).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det koker jo hele veien. Jeg syns vi kommer ut med en vanvittig selvtillit. Vi bare gir på og gir på. Selv om de kommer seg nærmere, holder vi oss sammen. Det føles helt fantastisk, forteller Bredal Oftedal til VG og gliser.

Lørdagens semifinale ble akkurat som de fire involverte, norske jentene antok på forhånd: En sportslig krig mellom regjerende mester Györ og rumenske CSM Bucuresti.

Over 10.000 skrikende tilskuere fylte til sammen nærmest hvert eneste sete på László Papp Sportsarenas stupbratte tribuner i Ungarns hovedstad. Det fanatiske publikumet bidro til et vanvittig Champions League-drama mellom to glitrende håndball-lag.

JUBLET: Stine Bredal Oftedal var så glad etter kampen. Foto: AFP

Fikk ros

For Györ storspilte både Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø, mens Amanda Kurtovic lenge holdt laget sitt inne i oppgjøret med noen eksepsjonelle scoringer.

– Bucuresti har vært en gedigen skuffelse, fastslår Gunnar Pettersen som Viasats ekspertkommentator - men han roser Oftedal:

– Hun er ekspert på å skape ubalanse i et hvert forsvar, sier Pettersen.

les også

Norske stjerner i CL-drama: – Det blir en krig

«EN KRIG»: Stine Bredal Oftedal forsøker her å stoppe Marit Malm Frafjord under semifinalen i Budapest. Foto: AFP

Mesterduell

Det var et gigantmøte mellom Bucuresti som vant Champions League i 2016 mot den ungarske fjorårsvinneren. I hallen hadde flere tusen gulkledde rumenere reist over landegrensene for å støtte Kurtovic, Frafjord og de andre CSM-jentene, men Oftedal, Grimsbø og resten av Györ-mannskapet hadde fordelen av å ha de ungarske hjemmesupporterne i ryggen.

På den grønnkledde benken satt også en skadet Nora Mørk og oppildnet lagvenninnene sine.

– Jeg syns det Stine, Kari og de andre leverer er vanvittig. Hvis du ser på papiret, per dags dato, vil jeg si at Bucuresti er et friskere lag. Men fy fader så vi leverer. Det viser at lag kommer før enkeltspillere. Det var det som skjedde i dag, sier Mørk til VG og smiler.

På banen var det også Györ som tidlig gikk opp i en tremålsledelse ved hjelp av effektivt, hurtig angrepsspill og en bunnsolid forsvarssyver – med 33 år gamle Grimsbø som en tidvis levende vegg helt bakerst.

– Det er kjempedeilig å få igjen for det fokuset vi har og klare å gi igjen til det fantastiske forsvaret jeg har foran meg, sier Aalvik Grimsbø til VG.

les også

Kurtovic om støtten fra hockeykjæresten: – En ekstra trygghet

Avgjørelsen

Da det lange pausesignalet dempet lydnivået i hallen fra det «halv-sinnssyke» til det mer normale etter 30 spilte minutter, ledet Györ med to mål.

I andre omgang åpnet spillet seg mer opp. Midtveis hadde blant annet et eksepsjonelt underarmsskudd fra Kurtovic bidratt til at Bucuresti utlignet til 16–16.

Men da det gjensto syv minutter, følte det rumenske lagets svenske trener, Per Johansson, seg tvunget til å ta en time out. Györ var plutselig foran med fire nettkjenninger, og kampen var i ferd med å bli avgjort. Instruksene fra Johansson kan ha vært gode, men de var forgjeves.

– Vi spilte ikke det systemet vi hadde bestemt oss for. Forskjellen på de to lagene er at Györ er mer disiplinerte. Vi byttet for mange systemer, vi stusset ballen for mye, vi kom for mye inn i banen ... Og det store problemet er at vi ikke kontrer nok, sier en kritisk Johansson.

Mot slutten av kampen fortsatt Grimsbø å stenge Györ-buret, mens Bredal Oftedal og de andre lagvenninnene scoret nok mål til å kvalifisere seg til søndagens Champions League-finale.

I det oppgjøret venter en reprise fra turneringens avgjørende kamp i fjor, mot makedonske HC Vardar. Avkast er klokken 18.00.

TAPTE: Amanda Kurtovics CSM Bucuresti tapte semifinalen mot Györ. Foto: AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder