DANSK GLEDE: Ingen bekymringer for Mikkel Hansen (til venstre) og Morten Olsen etter den tredje strake seieren i VM. Torsdag venter gruppefinalen mot Norge i Boxen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Sander Sagosen om Danmark: – De har et enormt press

HERNING (VG) (Danmark – Saudi-Arabia 34–22) De danske stjernene funklet ikke. Mikkel Hansen & co. hadde ingen problemer med å vinne sin tredje kamp på rad. Sander Sagosen tror hjemmefavoritten kjenner på de enorme forventningene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– De har et enormt press på sine skuldre, sier Sagosen til VG foran torsdagens gruppefinale mot danskene i Herning.

Danmark fortsatte seiersmarsjen med en ny seier mot tabelljumbo Saudi-Arabia i kveld. Boxen sydet av jubel fra nesten 15.000 tilskuere. Det danske laget leverte ikke festhåndball hele mandagskvelden, men avsluttet sterkt og fikk stående trampeklapp de siste to minuttene.

Keeperstjernen Niklas Landin gir ikke inntrykk av at danskene føler seg presset.

– Det er fantastisk. Det er alltid en fornøyelse å tre inn her i Herning. Tilskuerne gjør det ekstremt godt og de gir oss et ekstra push fremover i banen, og forhåpentligvis legger de litt trykk på motstanderen, så det kan vi bruke, mener målvakten som til daglig spiller med Harald Reinkind i Kiel.

les også

Bjarte Myrhol før storkampen: – Danmark er en liten favoritt

– Du klarer kanskje å yte 10–15 prosent bedre på grunn av publikum. Så det er viktig, medgir Sagosen – som selv forlot Danmark i 2017 som dansk mester etter tre sesonger i Aalborg.

Ikke alle danskene vil ikke kalle seg favoritter mot Norge:

Men samtidig mener han at favorittpresset kan være en liten fordel for Norge. Danmark vant OL i Rio, men har aldri vunnet et mesterskap på hjemmebane. I EM for fem år siden ble det sølv etter finaletap for Frankrike i Herning.

– Vi har egentlig ikke noe å tape. Vi skal bare ut der og gi full gass mot dem, sier Sagosen. Norge og Danmark har møttes en gang før i Boxen. OL-kvaliken endte uavgjort i 2016.

les også

VG-børsen: Espen Christensen glitret med redningsprosent 57

– Jeg vil nok si at vi er litt favoritter, selvfølgelig er vi det på grunn av hjemmebanen. Så den kan vi godt ta på oss, jeg tror også gjerne Norge vil skuffe den over på oss, men det er greit, sier Rasmus Lauge til VG – til daglig lagkamerat med fire nordmenn i Flensburg.

Både Danmark og Norge har vunnet tre strake kamper i VM, men danskene har 49 plussmål mot Norges 39.

Som Christian Berge belastet ikke Danmark-trener Nikolaj Jacobsen sine spillere tungt mot Saudi-Arabia.

Flere av de norske håndballgutta har spilt i Danmark:

Mikkel Hansen satt mye på benken, men scoret fire mål. Keeperstjernen Niklas Landin hvilte i hele 1. omgang, men kom inn med gode redninger etter pause. Mens hans bror på venstrekanten, Magnus Landin, ble toppscorer med sine syv mål.

– Jeg har en fine tone med Mikkel (Hansen). Vi «kødder» mye hver andre, sier Sagosen, som hver dag møter sin lagkamerat fra Paris Saint-Germain på spillerhotellet Scandic Regina. Storstjernen hadde pressefri etter kampen og skrev autografer i stedet for å snakke med media.

Tirsdag møter Norge Chile i den fjerde EM-kampen, mens Danmark skal opp mot Østerrike.

Det forventes to nye enkle nordiske seire før den store gruppefinalen torsdag.

Norge og Danmark skal uansett resultat begge spille hovedrunden. Der blir det møter med den tredje skandinaviske VM-storheten, Sverige. EM-finalisten fra i fjor knuste mandag Angola 37–19 og går videre sammen Ungarn. Det er uklart hvem som blir Norges tredje motstander i hovedrunden.

Fikk du med deg denne underarmen fra Danmarks stjerne?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder