Vipers stoppet Larviks enorme rekke og ble seriemestere

(Vipers-Gjerpen 28–23) Vipers Kristiansand sikret seriemesterskapet hjemme mot Gjerpen. Sørlendingene stopper dermed gullrekken til Larvik som har vunnet 13 år på rad.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er helt rått. Jeg er fornøyd. Nå blir det et glass champagne, jubler trener Kenneth Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Larvik har vunnet serien hver sesong etter 2004 da Nordstrand ble seriemestere. Det er Vipers Kristiansands første seriegull noe gang.

les også

Gull-Vipers’ store utfordring

Det er første gang Kristiansand tar seriegull i en lagidrett siden Start vant Eliteserien i fotball i 1980. Vipers tok sølv i 2017 og bronse i 2003.

– Det er deilig. Herregud. Jeg har ikke ord, sier Kari Brattset i gledesrus til Fædrelandsvennen.

Fire titler

Vipers tok cupgullet mot Stabæk i romjulen. De er også i finalen i europacupen som spilles mot rumenske SCM Craiova. Rosatrøyene er også favoritt til sluttspillet og kan dermed ende sesongen med å vinne fire titler.

les også

Brattset om Vipers historiske dager: - Kunne ikke drømt om en bedre uke

VG+: Fra konkurstruet til GULLFAVORITT

Kristiansanderne fullførte jubeluken med å bli seriemestere etter at de langt på vei sikret seg gullet da de slo Larvik forrige onsdag og slo ut Viborg i europacupen lørdag.

Tøff kamp

Det ble derimot tøffere enn mange kanskje ventet mot Gjerpen.

Gjerpen ligger på 9. plass, men klarte likevel å skape trøbbel for tabelltoppen i et fullsatt Aquarama i første omgang. Med et par minutter igjen av første omgang ledet Gjerpen med tre mål før Vipers svarte og stillingen til hvilen var 13–13.

les også

Har ventet i snart 20 år: Lunde-tvillingenes første gull i Norge

Vipers rykket litt ifra i starten av første omgang og avgjorde med det kampen – selv om Gjerpen stadig bare var to-tre mål bak i andre omgang.

– Det er helt sykt deilig. Endelig, skriker Hegh Arntzen.

Linn Jørum Sulland ble toppscorer med åtte mål.

– Det er helt utrolig. Shit for en kul hjemmebane vi har. Det er utrolig deilig, fortsetter Hegh Arntzen.

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen er inne i sine siste måneder som leder i klubben. Tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad overtar i sommer.

Larvik og Storhamar kjemper om sølvet og bronsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder