OPERERT: Bjarte Myrhol. Foto: Bjørn S. Delebekk

Bjarte Myrhol akuttinnlagt og operert for hull i tarmen

Bjarte Myhrols danske klubb Skjern melder at landslagskapteinen ble akuttinnlagt på sykehuset onsdag og er blitt operert på grunn av hull i tarmen.

Klubben skriver på sin hjemmeside at dette er andre gang på fire måneder at håndballspilleren Bjarte Myrhol (37) har blitt akuttinnlagt etter problemer med infeksjoner i tarmene og fått diagnosen diverticulitis. Dagbladet omtalte saken først i Norge.

Etter operasjonen onsdag melder klubben at det ikke er mulig å fastslå skadeomfanget ennå.

– Han ligger på sykehuset og har det ikke spesielt bra. Det er ganske lite vi kan si nå. Vi avventer for å høre hvordan Bjarte har det. Dette er en skavank han har hatt siden sommerferien, sier helsesjef i klubben, John Bruun, til VG.

Klubben skriver at kapteinen er ute på ubestemt tid, men det blir en lengre pause fra håndballen for veteranen, som har vært sentral i den norske håndballoppturen de siste årene:

Bruun opplyser at Myrhol fikk akutte magesmert og var nødt til å dra til sykehuset for å bli skannet. Deretter ble det klart at han måtte akuttinnlegges.

– Det er alltid en risiko når man får hull i tarmen at du kan få infeksjon i magehulen. Nå blir han liggende på sykehuset til de har helt kontroll på dette, sier Bruun, som henviser til Olympiatoppen for videre informasjon.

Landslagslege Thomas Torgalsen forteller at Myrhol er oppe og går allerede etter operasjonen. Han har pratet med Myrhol både onsdag og torsdag. Dersom ting går bra videre kan han håndballspilleren trolig være hjemme i løpet av noen dager. Torgalsen påpeker at det er viktigst at Bjarte blir frisk og har det bra og at det sportslige aspektet kommer i annen rekke. Veien videre er usikker inntil videre.

– Han har en infeksjon han skal behandling for og i tillegg til at han har blitt operert og det må bli bra. Det varer to-tre uker tenker jeg. Hvis alt går bra kan han kanskje trene innen 3–4 uker og da kanskje rekke klubbkamp før nyttår. Da kan han forhåpentligvis delta i EM, men det er veldig usikkert, sier Torgalsen til VG.

Han sier operasjonen onsdag er regnet som en løsning på det akutte problemet nå, men at det kan være at dette ikke er en permanent løsning på Myrhols tilbakevendende problem.

les også

Skademarerittet fortsetter for håndballjentene: Vil droppe EM i OL-år

På håndballforbundets egen nettside sier landslagstrener Christian Berge dette:

- Det viktige for Bjarte nå er å få den beste behandlingen og oppfølgingen. Vi kommer til å holde løpende kontakt med ham og Skjern i tiden som kommer. Samtidig vil vi nå ønske ham riktig god bedring, sier Christian Berge.

– Vi føler med Bjarte og familien, som har vært gjennom mye de siste månedene. Vi vet ikke mye på det nåværende tidspunktet, annet et at vi kommer til å savne ham utrolig mye på laget, sier styreleder Carsten Thygesen til klubbens nettsider.

– Alle i og rundt Skjern Håndbold sender familien de beste tanker, og håper at vi snart får vår kaptein tilbake på håndballbanen, sier Thygesen.

Myrhol var svært viktig under verdensmesterskapet sist vinter og antydet da at VM-finalen mot Danmark kunne bli hans siste VM-kamp. Norge tapte finalen mot Danmark.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder