JA TIL MIKROFON: Frank Løke mener norsk håndball ville ha tjent TV 2-ideen om å sy en mikrofon inn i spillerdraktene.

JA TIL MIKROFON: Frank Løke mener norsk håndball ville ha tjent TV 2-ideen om å sy en mikrofon inn i spillerdraktene. Foto:Mattis Sandblad,VG

Tidligere landslagsspiller:  - Typisk NHF
å stigmatisere nyskapning: Løke refser håndballens mikrofonnekt

Den tidligere landslagsspilleren Frank Løke skjønner ikke at Norges Håndballforbund, Nora Mørk og Ole Gustav Gjekstad sier nei til mikrofon i spillerdraktene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge Dagens Næringsliv sa NHF-styret i desember nei til TV 2s idé om å komme nærmere spillerne på banen.

- Det er typisk NHF å stigmatisere nyskapning og tiltak som kan fremprovosere en bredere håndballinteresse. Endelig ligger det til rette for at håndballen som idrett kan skape noe nytt; en helt ny emosjonell ramme rundt spillet/kampen. Dette kunne tiltrukket seg helt nye målgrupper som ikke er selvsagte for idretten, sier Frank Løke - som frem til 2011 spilte 186 kamper for Norge.

NEI TIL MIKROFON: Nora Mørk. Foto:Mattis Sandblad,VG

- Det får være grenser for hvor tett innpå man skal komme en utøver, sier Nora Mørk og heller ikke Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad liker forslaget.

Les også: Heidi Løke kåret til verdens beste for tredje gang

Vil ha sterke følelser

- Dette vil naturligvis føre til noen «negative ting» også, som spontanreaksjoner samt mye dårlig språkbruk, men sterke følelser fra tydelige profiler bygger egentlig bare oppunder årsaken til at vi ble glad i spillet i utgangspunktet, svarer Frank Løke.

- Det at spillere også er negative fremstår objektivt mere som gamle politiske føringer fremfor innovasjon og kjærlighet til spillet. Det er nettopp slike tiltak vi trenger for å bygge profiler. Vi må komme tettere innpå spillerne slik at vi får relasjoner til dem. Hvilke profiler har vi f.eks i den norske herreserien idag?

Spør Frank Løke. Han mener det er litt annerledes på kvinnesiden der hans søster Heidi Løke nettopp er kåret til verdens beste spiller av nettsiden Handball-Planet.com.

Viser til Medhus

Frank Løke argumenterer med cupfinalen for herrer i romjula. Der tok det fullstendig av i NM-vinner Arendals siste time-out.

- Den eneste folk snakker om nå er Svenn Erik Medhus i Arendal, som meldte at hanskulle stenge målet under timeouten i cupfinalen. Et veldig godt eksempel på hva mikrofon og lyd kan gjøre, hevder Løke, som har spilt 10 år i utlandet og nå holder til i Tus N-Lübbecke i tysk Bundesliga.

(artikkelen fortsetter under bildet)

REDDET NM-GULLET: Svenn-Erik Medhus (til høyre) jubler etter - som utlovt - å ha reddet de to siste skuddene i NM-finalen. Her jubler han sammen med Arendals andre matchvinner, Andre Jørgensen Hofstøl. Foto:Mattis Sandblad,VG

Der ha Løke i en sesong med skader scoret 13 mål på 12 kamper. Lübbecke har et tilskuersnitt på 2191 tilskuere denne sesongen i den svært populære håndballigaen hvor mesterlaget Kiel trekker fullt hus - 10.285 i hver hjemmekamp.

- Bare se på iskrigerne og hva dette programmet har gjort. Det er ok hvis du vil spille foran 400 mennesker i hallen der 50 er familie, og du er fornøyd med det, men håndballen er altfor liten til at vi kan unnlate å gjøre langsiktige grep for å skape en etterlengtet sosial bredde i folket. Håndballforbundet sitter på pengesekken og håver inn på at damelandslaget gjør det bra. Det er klart de ikke tør forandre noe. Legge til rette for bredden som vil være mere økonomisk i det lange løp.

Mikrofonen falt av

Kommunikasjonsansvarlig Kirsten Birkeland i Norges Håndballforbund sier til Dagens Næringsliv at det er flere årsaker til at forbundet sa nei. En av dem skal være at mikrofonen gikk i stykker under testen og falt av.

Men hovedårsaken er likevel at forbundet ønsker å skjerme det som sies mellom spillerne i kampens hete.

– Du kan tenke deg spontanreaksjoner fra spillere på egne eller andres vegne. Det er noe som kommer der og da – og ikke noe som nødvendigvis egner seg i andre kanaler, sier Birkeland til DN.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder