TOPPSCORER: Heidi Løke markerte seg igjen for Norge. Strekspilleren ble toppscorer mot Tyskland. Både Luisa Schulze og Susann Müller slet med å stoppe strekspilleren. Foto: Trond Solberg VG

Heidi Løke: – Nora er en del av grunnen til at jeg forblir i Györ

SKI (VG) (Norge-Tyskland 35-28) Heidi Løkes plan var å vende hjem til Norge denne sesongen. Men så skrev Nora Mørk under for Györ. I kveld var det gamle Mørk-Løke samarbeidet tilbake da tyskerne ble slått.

Artikkelen er over fire år gammel

– Nora var veldig på at jeg måtte bli. Da sa jeg: Kommer du så blir jeg ett år til, sier Heidi Løke til VG.

– Så Nora er en del av grunnen til at jeg forblir i Györ.

Husker du? Løke er Mørks julegave

BA LØKE BLI: Nora Mørk fikk det som hun ville. Heidi Løke ble værende i Györ. Foto: Trond Solberg VG

I kveld forberedte de OL sammen i Ski rett utenfor Oslo. Mørk fant Løke raskt med et par målgivende pasninger. Løke ble Norges toppscorer med syv mål tett fulgte av Nora Mørks seks mål.

– Det fungerer spesielt bra mellom dere?

– Ja, er du gal. Jeg vet hva Heidi gjør uten å måtte se på henne, svarer Nora Mørk.

Samarbeidet mellom dem startet for veldig mange år siden.

Nora Mørk var bare 16 år da hun flyttet inn hos Løke og hennes daværende samboer Leif Gautestad i danske Aalborg. Etter OL drar Mørk på karrierens andre utenlandsopphold. Igjen går turen til Løke, som hun jo også har spilt sammen med Larvik.

– Det er både veldig hyggelig og veldig viktig at Heidi blir. Sjansen blir klart større for at vi kan vinne Champions League, sier Mørk.

– Det blir veldig bra. Jeg liker å spille med Nora selvsagt, sier Løke som understreker at et par andre faktorer selvsagt også telte da hun i januar bestemte seg for nok ett år i Ungarn.

Samboeren Bjørn Vestrum Olsson fikk utvidet sin kontrakt som massør i Györ og sønnen Alexander trives fortsatt utmerket.

Mørk til Györ: Får topplønn i Ungarn

Tyskland fulgte Norge gjennom hele 1. omgang, men fikk trøbbel da tempoet ble satt opp etter pause.

Få setter spørsmålstegn ved OL-plassene til Heidi Løke og Nora Mørk. Men store deler av landslaget kjemper en tøff kamp for å bli blant de 14 utvalgte når Thorir Hergeirsson tar ut troppen til Rio 19. juni.

Silje Solberg og Katrine Lunde fikk sjansen i mål, men ingen av dem nådde opp til standarden Kari Aalvik Grimsbø hadde i EM-kvalkampene mot Romania. Spesielt Lunde fikk en tøff omgang med bare to redninger.

Keeperkampen: – Veldig tøft og veldig kjedelig

Camilla Herrem og Veronica Kristiansen viste at de er sikre OL-kort mens Linn Jørum Sulland skrev under på tendensen hun har vist for Györ i Champions League etter jul: Venstrehåndsskytteren viste mye bra og scoret fem strake mål midt i kampen.

– Det er en stund siden hun gjorde noe slikt for oss, sier trener Thorir Hergeirsson.

Malin Aune var frisk på høyrekanten og den nye strekspilleren, Kari Brattset, viste både styrke og guts. Men slet med uttellingen på skudd.

Norge spilte på slutten av kampen med syv spillere i angrep. Det ga uttelling, men også noen enkle baklengsmål i tomt bur.

– Denne kampen inneholdt både mye bra og en del som ikke var bra. Vi slapp inn for mange mål totalt og altfor mange på kontringer. 12 er ikke bra, mener Hergeirsson.

Men han var svært fornøyd med Løke og Mørk.

– De dro lasset, beskriver landslagssjefen.

– Jeg føler meg aldri for god for noen kamper. Det gjelder alltid å gi alt, sier Nora Mørk etter god innsats i privatlandskampen og får et bekreftende nikk fra Heidi Løke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder