Berge slått ned etter sluttsignalet

- Har aldri vært så sint og redd

Christian Berge (28) ble slått rett ned da sluttsignalet lød i håndballens cupvinnercup-finale lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Ifølge Berge deltok til og med spanjolenes trener, serberen Veselin Vujovic, i tumultene. Han sparket dansken Lars Christiansen tre ganger.

- Jeg har aldri vært så sint og redd, sier Berge til VG. Også landslagskeeper Frode Scheie var med på Flensburg-laget i Madrid.

- På håndballens vegne er dette bare vondt og trist. De kroatiske dommerne ga ikke engang rødt kort til spilleren som slo meg. Det kommer ikke til å skje en dritt etter dette. Det er ingen vits i å protestere. Slik er dessverre internasjonal håndball. Vi har ingen bevis for at dommerne er korrupte, men det er nærliggende å tenke tanken, sier en desillusjonert Berge.

Ville ta igjen

Real Ciudad hadde akkurat vunnet 31-22 da rabalderet startet. Strekspilleren Rolando Urios slo Christian Berge.

- Jeg prøvde å ta igjen. Men bommet. Da kom den ene av dommerne og skjøv meg halvveis over reklamegjerdet og ut blant publikum. Tilskuerne var rasende og stormet til, forteller Berge. Han kom seg unna uten skader.

Resten av spillerne røk i tottene på hverandre. Real-trener Vujovic (gammel storspiller med både OL- og VM-gull for Jugoslavia) sparket Jeppesen og sloss med Bogdan Wenta. Flensburg-veteranen rev i stykker treningsjakken til Vujovic.

- Utrolig skuffende at en trener kan delta i slikt, mener Berge.

- Jeg måtte forsvare spillerne mine, sier Vujovic til den spanske sportsavisen Marca.

Christian Berge oppsøkte dommerne Anto Josic og Sinisa Rudic etter kampen.

- Jeg ville vite hvorfor ikke han som slo meg, fikk rødt kort. Da fikk jeg beskjed om at det var jeg som hadde provosert gjennom hele kampen. Det samme sa de spanske spillerne. Jeg skjønner ingenting av påstanden og forstår uansett ikke at det skal være grunn god nok til ikke å gi utelukkelse, sier Berge.

Han er kjent for sin ærlige og intense spillestil - som har kostet ham mange skader opp gjennom årene.

Christian Berge mener at håndball har et kjempeproblem med dommerne.

- De kroatiske dommerne sørget for 6-7-8 mål ekstra til Ciudad. Det er fryktelig synd at det er slik, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder