DUELL: Kari Brattset og Katrine Lunde under EM i desember. Lørdag kveld scoret Györs Brattset på alle sine syv forsøk mot Vipers-keeperen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Kari Brattset senket Lunde & co: – Vi tillater for mange innspill

(Györ-Vipers Kristiansand 33–29) Landslagsstreken Kari Brattset (27) storspilte for sitt Györ, og Vipers Kristiansand måtte dra fra Ungarn med null poeng.

Györ har vunnet de to siste Champions League-finalene og tre av de fem siste. Vipers sto med fem strake seirer i Champions League, men måtte stå bak et lite håndballmirakel om de skulle slå de regjerende mesterne.

Hjemmelaget var derfor storfavoritter, men Ole Gustav Gjekstads jenter viste ingen respekt. Kampen virket flere ganger avgjort, men Vipers reiste seg og skapte ny spenning. Sluttresultatet ble 33–29 til Györ.

Østfoldingen Kari Brattset har slitt, men mot Vipers var hun i storslag. Syv mål på syv forsøk sier det meste.

les også

Trefilov innlagt på sykehus: – Må hjerteopereres

– Dette er strekspill på høyt nivå. Derfor blir Crina Pintea sittende på benken, fastslo Frode Kyvåg som Viasat-ekspert.

Det var andre norske jenter på Györ som også bemerket seg. Kari Aalvik Grimsbø lå på en redningsprosent på 31 og var nok en gang sentral for det ungarske stjernelaget.

– Vi møtte et godt håndballag, og jeg er fornøyd med at vi henger såpass bra med, sier Ole Gustav Gjekstad til VG.

– Vi tillater for mange innspill, sier han om Brattsets mange scoringer.

Györ ledet 19–14 ved pause. Ungarerne var helt oppe i åttemåls ledelse på 18–10, men sørlendingene hadde så en sterk periode der de tok inn tre mål.

Hjemmelaget bommet faktisk på tre straffer i 1. omgang. Legenden Anita Görbicz hadde de to første og Stine Oftedal Bredal den tredje. Vipers-målvakt Katrine Lunde fikk vist hva hun er god for på straffekastene.

les også

Nora Mørk snakker ut om skademarerittet: – Jeg har ingen plan B

Men på den andre siden av banen plukket Kari Aalvik Grimsbø mange flere Vipers-skudd. Hun leste sin tidligere lagvenninne Linn Jørum Sulland perfekt, så Vipers-spilleren scoret på bare to av seks forsøk i 1. omgang.

Det norske laget kom ni mål bak tidlig i 2. omgang, men hadde en opphenting som gjorde at de plutselig lå tre mål bak.

Men da bestemte Györ-stjernene seg for å heve seg såpass at Vipers ikke kunne ta dem igjen.

les også

Spilte EM for Sverige i desember – nå skifter Louise kjønn

På det meste var ledelsen på ni mål, mens Vipers var tre under på det beste.

– Dette er et lag som har spilt seg opp i Europatoppen de siste årene, fastslo Frode Kyvåg om Vipers. Han hyllet Ole Gustav Gjekstads taktiske disposisjoner.

Kantspilleren Malin Aune var sentral hos Vipers med fem mål på syv forsøk. Linn Jørum Sulland var toppscorer med åtte mål. Sunniva Næss Andersen var en hyggelig overraskelse med fem mål på seks skudd.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder