EM-JOKER: Linn Jørum Sulland er aktuell for EM-troppen og landslagscomeback etter en sterk sesongstart. Foto: Lise Skogstad

Ute av landslaget i to år: Linn Jørum Sulland inn i EM-diskusjonen

Ingen Nora Mørk og ingen Stine Skogrand. Men Linn Jørum Sulland er med i bruttotroppen til mesterskapet i desember.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

10-målsscoreren fra OL-finalen i 2012 har ikke spilt på landslaget de siste to årene. Vipers venstrehendte skytter har startet sesongen sterkt med 20 mål på to kamper mot sterk motstand i Champions League og 35 mål i den norske eliteserien.

les også

Skogrand gravid - må ta håndballpause

Sulland har ikke spilt mesterskap siden VM-gullet i 2015. Hun ble skadet og mistet OL i Rio i 2016. Og har siden ikke spilt en landskamp. I fjorårets VM var meritterte Sulland Thorir Hergeirssons superreserve.

Nå kan Oslo-jenta bli løsningen på den høyre skytterplassen. Nora Mørk er langtidsskadet etter nok en operasjon, mens Stine Skogrand i forrige uke offentliggjorde at hun er gravid.

Dermed står Hergeirsson igjen med Amanda Kurtovic, Silje Waade og Moa Høgdahl som alternativer.

les også

Nora Mørk ute i seks måneder til: – Omfanget er så stort som fryktet

6. november kommer uttaket av de 16 til EM i Frankrike med start 1. desember. Det er grunn til å merke seg at stortalentet Henny Reistad, uten A-landskamper, er med i landslagssjefens kabal. Der står også Kari Aalvik Grimsbø. Hun har sagt nei til landslaget, men må ha sagt ja til å kunne komme inn som en nødløsning.

Her er de 28 nominerte navnene. Det er ikke mulig å bruke spillere i EM som ikke står på denne listen. Trolig går Hergeirsson for to keepere, åtte bakspillere, tre strekspillere, to venstrekanter og en ren høyrekant.

les også

Grimsbø vil tilbake: – Håper jeg ikke har spilt min siste landskamp

Målvakter: Katrine Lunde, Silje Solberg, Emily Stang Sando, Kari Aalvik Grimsbø.

Bakspillere: Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic, Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade, Henny Reistad, Jeanett Kristiansen, Tonje Enkerud, Moa Høgdahl, Emilie Christensen, Helene Fauske, Ingvild Bakkerud, Marta Tomac og Linn Jørum Sulland

Strekspillere: Kari Brattset, Heidi Løke, Vilde Ingstad, Vilde Johansen.

Venstrekanter: Sanna Solberg, Camilla Herrem, Thea Mørk.

Høyrekanter: Marit Røsberg Jacobsen, Malin Aune, Maja Jakobsen,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder