STRÅLENDE SLUTT: Larvik fikk en fantastisk slutt på en svært vanskelig uke da Györs tremålsledelse ble snudd til seier søndag kveld. Her jubler Larvik-jentene for seieren. Foto:,Ap

Larvik slo Györ på bortebane i Champions League: Alt annet enn et konkursbo

(Györ-Larvik 25-26)  Larvik-ledelsen kaller sine egne økonomiske disposisjoner for amatørmessige. Laget er det motsatte. Helproft.

 • Jostein Overvik (kommentar)

Artikkelen er over fem år gammel

Larvik er nå den eneste klubben i Europa som hverken har avgitt poeng i Champions League eller i den hjemlige serien. Det er en prestasjon i seg selv, og spesielt godt gjort på bakgrunn av begivenhetene den siste uka.

Les også: Karabatic satte Qatar på plass

Onsdag meldte LHK-leder Thor Edvar Mathisen at det kan gå mot konkurs. Årsaken er at klubben skal ha feilsatset syv millioner kroner på et lekeland.

KOMMENTAR: Jostein Overvik Foto:VG,

Det har ikke påvirket leken til spillere og trenere.

Det meldte seg nemlig ingen dystre tanker da dommerne var svake, Györ snudde kampen og ledet 25-23 noen minutter før slutt.

Larvik kom tilbake, Alina Wojtas scoret kampens tre siste mål og til slutt var thrilleren vunnet foran 5500 tilskuere i Ungarn. Gro Hammerseng & co. gjorde nøyaktig som i Frankrike og Romania i høst. De fightet inn en ettmålsseier.

Sportslig sett er Larvik alt annet enn et konkursbo.

En borteseier over Champions League-vinneren de to siste sesongene henger høyt uansett hvor mye de mangler Katrine Lunde, Anita Görbicz og Eduarda Amorim. Györ er naturligvis redusert og har god bruk for en forsterkning som Kari Aalvik Grimsbø. Men Heidi Løkes lag har ikke tapt en tellende håndballkamp siden i seriestarten høsten 2013.

Men det er ikke uventet at Larvik-jentene og trenerduoen Ole Gustav Gjekstad og Tor Odvar Moen, klarer å møte en så vanskelig situasjon så godt. Det er nettopp i sånne ulvetider det er godt å ha noen gullmedaljer hjemme i premieskapet.

Det betyr mye å ha vært ute i krigen før - og vite at kampen ute på banen alltid avgjøres nettopp det som skjer ute på banen.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren fortsatt nesten der hun avsluttet i EM-finalen med syv mål på åtte skudd. Nora Mørk traff ikke på alt, men dro som vanlig kampen i sin retning.

Gro Hammerseng-Edin er Gro Hammerseng-Edin og Karoline Dyhre Breivang lar seg tydeligvis ikke affisere av at hennes personlige fremtid i klubben er usikker. Marit Malm Frafjord viste at hun etter hvert kan fylle det store hullet etter Isabel Blanco. Forsvarsspillet hennes var meget bra.

Men det var Alma Hasanics seks redninger og Alina Wojtas tre scoringer som ble direkte matchvinnende.

Jeg har ingen tro på at klubbens tøffe situasjon skal få noe å si for spillernes innsats mot slutten av denne sesongen. Kanskje samler problemene dem bare enda mer. Hva annet kan de gjøre enn å fortsette å vinne håndballkamper?

Med seieren i Györ ligger veien mot kvartfinalen helt åpen. Mye skal skje om Larvik ikke spiller Final Four i Budapest i begynnelsen av mai. Selvsagt er det mulig å vinne Champions League for dette laget.

Om da ikke konkursen - mot formodning - skulle ta dem.

Les også

 1. Frykter at Larvik går konkurs

  Larvik Håndballklubb er i store økonomiske problemer. Nå ber klubben om krisehjelp på fem millioner kroner.
 2. Varsler om konkurstrussel - åtte spillere står uten kontrakt neste sesong: Larvik tvinges til å ta dramatiske grep

  Svært mye skal skje om Larvik skal gå konkurs eller forsvinne fra Champions League. Men forandringene blir store.

Mer om

 1. Norsk håndball

Flere artikler

 1. Anja Hammerseng-Edin mister Champions League-åpningen

 2. Vant sin 10. strake seier i Champions League: Larvik satte Heidi Løke på plass

 3. Larvik vant håndballparodi med 13 mål

 4. Larvik avslutter tidenes sesong i den norske «gullbyen» Budapest: Gjekstad: – Nora har aldri vært bedre

 5. Larvik knuste Glassverket i seriefinalen

Fra andre aviser

 1. Håndballsesongen blir ikke spennende selv om Nora Mørk forlater Larvik

  Aftenposten
 2. Skadesmell for Larvik-stjerne

  Aftenposten
 3. Larvik slo storlaget Györ på bortebane

  Aftenposten
 4. Skadesmell for Larvik-stjerne

  Fædrelandsvennen
 5. Larviks seiersmaskin dundrer videre i Champions League

  Aftenposten
 6. Lunde tror på suksess i Russlands nye storklubb

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder