FERDIG: Håvard Tvedten, her sammen med kona Guro Fostervold Tvedten etter 26-26-kampen mot Ungarn i EM i januar, har spilt sin siste kamp for det norske landslaget.
FERDIG: Håvard Tvedten, her sammen med kona Guro Fostervold Tvedten etter 26-26-kampen mot Ungarn i EM i januar, har spilt sin siste kamp for det norske landslaget. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Håvard Tvedten gir seg på landslaget

Landslagssjefen: – Vi mister en artist og fargeklatt

HÅNDBALL

Håndballstjernen Håvard Tvedten (36) har bestemt seg for å gi seg på det norske landslaget.

Publisert: Oppdatert: 13.10.14 10:49

Det bekrefter Tvedten selv på sin Instagram-konto mandag morgen. Aalborg-spilleren har lagt ut et bilde av seg selv i den norske landslagsdrakten med tittelen «Takk for meg».

– Etter lengre tids overveielse, har jeg i dag bestemt meg for å ikke stille meg disponibel for flere landslagsuttak. Det betyr et endelig farvel til norsk landslagshåndball for min del, skriver 36-åringen.

Med inngangen til en ny landslagskvalifisering, føles det vemodig, men helt naturlig å sette punktum nå. Jeg håpet motivasjonen skulle komme ved å ta en pause, men isteden føles det mer rett enn noen gang å stoppe nå. Jeg er veldig stolt og takknemlig for å ha fått representert Norge i en idrett jeg elsker, så mange ganger, skriver Tvedten videre.

Norske håndballfans har all grunn til å være takknemlig for Tvedtens bidrag til landslaget, mener nåværende landslagssjef Christian Berge.

– Vi mister en virkelig fargeklatt. Han er en klassespiller med mye erfaring, så jeg skulle helt klart ønsket å ha ham med videre. Vi mister en artist, en spiller med overlegen teknikk. Helt klart, sier Berge til VG.

Vraket

Tvedten ble vraket fra Berges første landslagstropp tilbake i mars.

Så valgte håndballstjernen å vrake seg selv. I en VG-sak før sommeren fortalte Aalborg-spilleren at han ville avgjøre sin egen landslagsfremtid etter sommeren.

Nå er beslutningen tatt. Etter 14 år på landslaget setter kantspilleren et endelig punktum.

– Å spille for Norge har gitt meg noen av mine aller beste minner. Jeg vil takke landslagssjefene jeg har spilt mest under; Gunnar Pettersen og Robert Hedin, det fantastiske støtteapparat, gode lagkamerater og ikke minst de norske supporterne som har støttet oss i tykt og tynt, skriver Tvedten.

Berge mener det er synd at Tvedten har bestemt seg for å gi seg, men har samtidig full forståelse for beslutningen.

– Jeg har snakket med Håvard, og han fortalte meg at han ikke er motviert lenger. Jeg har full respekt for avgjørelsen, sier Berge til VG.

– Så du for deg dette utfallet da du vraket Tvedten i mars?

– Nei, det gjorde jeg ikke. For meg er det viktig med fullt motiverte spillere til enhver tid. Om spilleren heter Håvard eller noe annet, er egentlig det samme, svarer Berge.

LES SAKEN:Børge Lund gir seg på landslaget

– Lykke til

Tvedten debuterte for Norge mot Portugal i 2000. Siden har det blitt 809 mål på 208 landskamper for den tekisk begavede kantspilleren.

Jeg vil også få takke alle som har gitt meg en følelse av at det jeg har terpet og terpet på i så mange halltimer, har blitt satt pris på, at krydderet også har plass i håndballen. Jeg ønsker laget lykke til i den kommende EM-kvalifiseringen. Jeg skal heie fra sofakroken! skriver Tvedten i sitt innlegg.

Jeg gleder meg nå til å konsentrere meg om videre spill i både serie og Champions League for klubben min, Aalborg håndbold. Og jobber fortsatt knallhardt hver dag for å skape underholdning for håndballfrelste dansker. Takk for meg! avslutter håndballprofilen.

Her kan du lese mer om