USIKKER: Det var på forhånd usikkerhet knyttet til om Linn Jørum Sulland ville være med i troppen som Thorir Hergeirsson skulle presentere i dag. Foreløpig er hun ikke tatt ut. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Disse 12 er tatt ut til håndball-EM: Sulland ikke med i den foreløpige EM-troppen

Landslagssjef Thorir Hergeirsson (50) har valgt å utelate Linn Jørum Sulland (30) i den foreløpige troppen til EM i Ungarn og Kroatia i desember.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det ble bekreftet på et pressetreff i dag. For første gang på 10 år drar Norge til EM uten å skulle forsvare gullet etter at håndballjentene tapte EM-finalen i 2012 for Montenegro. Hergeirsson har tatt ut følgende spillere så langt:

Keepere: Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg.

Utespillere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Camilla Herrem, Sanna Solberg, Heidi Løke, Pernille Wibe, Karoline Dyhre Breivang, Ida Alstad, Veronica Kristiansen, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal.

– Hva kan du si om de 12 som er tatt ut?

– Det er spillere som vi er trygge på, som er i form, trener godt og har riktig kompetanse, sier landslagssjefen til VG.

– Hva er målet for EM?

– Vi er i en prosess der spillerne som er med skal være med på å bestemme det. Så har vi et overordnet mål som sier at vi skal sloss om medaljer i alle mesterskap, sier treneren.

VGTV spurte Veronika Kristiansen om EM-uttaket

Sulland-tvil

Landslagssjefen skapte på forhånd tvil om han ville ta ut samtlige 16 spillere i dag, og fortsatt er det fire ledige plasser. Størst usikkerhet er det rundt Linn Jørum Sullands situasjon, som har slitt med skade. Hun var ikke blant de 12 som ble presentert i dag.

– Jeg vil se henne mer, sa Hergeirsson i TV 2s håndballextra i forrige uke.

– Vi må se an om hun tåler belastningen. For den er tøff i mesterskap, sier islendingen i dag.

Linn Jørum Sulland var selv ikke veldig bekymret om uttaket ikke kommer i dag.

– Jeg er kanskje den som er mest vant med dette her. Jeg har god trening i det, men vet at desember vil bli bra uansett. Selvfølgelig har jeg lyst til å være med og det er det man jobber for. Mesterskap er gøy, sier Sulland til Østlandsposten.

Sammen med Betina Riegelhuth (venstre back), Ida Bjørndalen Karlsson (høyre back), Amanda Kurtovic (høyre back), Stine Skogrand (høyre kant), Maja Jakobsen (høyre back), Emilie Hegh Arntzen (venstre back), Vilde Mortensen Ingstad (strek) og Maren Gundersen (strek) kjemper den høyre bakspilleren om de fire siste plassene.

– Hergeirsson har valgt å vente med det som egentlig er det spennende med dette uttaket, og egentlig kunne han like godt ha ventet til alt var klart. Jeg skjønner imidlertid at han venter med de siste, men skjønner ikke helt hvorfor disse 12 ble presentert nå, sier VGs håndballekspert Jostein Overvik.

Troppen

Målvakter: Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg.

Kanter: Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Camilla Herrem og Sanna Solberg.

Strekspillere: Heidi Løke og Pernille Wibe.

Bakspillere: Karoline Dyhre Breivang, Ida Alstad, Veronica Kristiansen, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal.

Hele bruttotroppen på 28 spillere kan du lese på forbundets hjemmesider.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder