Lillestrøm vil anmelde Elverum

HÅNDBALL

De fire røde kortene Elverum pådro seg med vilje i søndagens kamp mot Lillestrøm, anmeldes av motstanderlaget.

Publisert: Oppdatert: 20.03.17 13:47

Det bekreftes av Lillestrøm-trener Stian Bjermeland.

– Vi kommer til å gjøre det. Forbundet har vært tidlig ute og bedt om en redegjørelse fra oss om kampen.

– Hva vil den inneholde?

– Innholdet blir at dette brøt med fair play, og bryter med verdiene i idretten vår. Samtidig får ringvirkninger for siste serierunde, sier Bjermeland til VG, og legger til:

– Jeg har aldri sett spillere som har vært så enig i utvisningene de blir tildelt. Det pleier jo å være motsatt.

Lillestrøm kan ta igjen Halden på 9. plass – og med det unngå omspill for å beholde plassen i Grundigligaen. Da må de imidlertid selv slå Bækkelaget, samtidig som Halden må tape mot nettopp Elverum.

Nå går Halden løs på siste serierunde mot et svekket Elverum-lag. Det får Lillestrøm-leiren til å se rødt.

TV 2s håndballekspert Randi Gustad var heller ikke nådig i sin omtale av kampen, og mente det var «i grenseland mot kampfiksing».

Generalsekretær i Håndballforbundet, Erik Langerud, sier at det ikke har vært formelle møter som har omhandlet søndagens kamp.

– Det vi har gjort er å be de involverte parter – klubber, dommer og delegater – om en forklaring. De har frist til onsdag på dette, så tar vi stilling til det i etterkant, sier Langerud til VG.

– Man kan mene mye om det man har sett, men vi venter på å se hva klubbene melder. Jeg skjønner at dette skaper reaksjoner avslutter Langerud.

Bakgrunn: Elverum pådro seg fire røde kort med vilje

Leder og trener i Elverum rivende uenig

Håndballforbundet kom med en pressemelding mandag formiddag, hvor de gjorde det klart at de vil granske kampen.

– Jeg syns det blir en latterlig forestilling til slutt. Man ser det på andre toppidrettsarenaer også. Det å vinne er viktigere enn alt annet, så jeg setter et spørsmålstegn med hvor vi er på vei, sier Bjermeland om kampen.

Da VG pratet med Elverums daglige leder, Erik Henriksen, var han klart på at han var svært uenig i trener Micaeh Apelgrens taktiske vurderinger.

– Michael og jeg snakket sammen på morgenen i dag. Vi er enige om at vi er uenige. Det er kortversjonen. Vurderingene ute på banen er hans ansvar. Mitt ansvar er å se hva klubben er tjent med med, sier Erik Henriksen til VG.

– Og dette var dere ikke tjent med?

– Nei. Det er på grensen av hva som er fair play og det kan ha en negativ påvirkning på vårt omdømme i håndballverdenen, svarer Henriksen med sikte til søndagens kontroversielle håndballkamp mellom herrelagene til Elverum og Lillestrøm.

Der ble Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar i tur og orden tildelt røde kort - deres andre for sesongen.

Dermed må de fire stå over siste serierunde. Betimelig blir kvartetten klare for første sluttspillkamp.

Fikk du med deg? Scheie beskyldes for å bedt 16-åringer tape

Ble forbannet

Erik Henriksen satt på tribunen og så kampen.

– Jeg så at det var en merkelig kamp, men faktisk ikke tenkte mer over det, sa Henriksen.

Han erkjenner imidlertid at han «kunne skjønne at det var mer enn tilfeldigheter» da Tine Poklar ble utvist som fjerdemann.

Men tanker om at de fire utvisningene var resultatet av en taktisk avveining på forhånd, streifet ikke den daglig lederen underveis i kampen.

Trener Michael Apelgren erkjente imidlertid etter kampslutt at de spilte for å få de fire nevnte spillerne utvist.

– Jeg mener man burde slette røde kort før sluttspillet, men så lenge reglene er som de er, valgte vi å gjøre det på denne måten, var blant forklaringene til treneren.

– Hvordan reagerte du da du fikk høre det?

– Da ble jeg forbannet, ja. Sånn er det, svarer Henriksen kontant.

Her kan du lese mer om