COMEBACK: Linn-Kristin Riegelhuth er tilbake på landslaget i juni, men det er usikkert om veteranen får plass i Thorir Hergeirssons OL-tropp i august.

COMEBACK: Linn-Kristin Riegelhuth er tilbake på landslaget i juni, men det er usikkert om veteranen får plass i Thorir Hergeirssons OL-tropp i august. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Gir Riegelhuth Koren en OL-sjanse

Hun har tatt gull i to OL på rad. Linn-Kristin Riegelhuth Koren (31) får nå en sjanse til å kapre en plass i Rio-troppen. Men i EM-kvaliken velger Thorir Hergeirsson heller en debutant.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nordlendingen Marit Røsberg Jacobsen (22) får nemlig landslagsdebuten på høyrekanten når Norge møter Hviterussland i Minsk 1. juni. Riegelhuth Koren kommer først inn troppen i Oslo dagen etter, men spiller ifølge landslagssjefen høyst sannsynlig heller ikke mot Litauen 4. juni.

Linka om comeback med baby: – Helt fantastisk

Hun blir med på treningsleiren i Portugal. Comebacket skjer etter alt å dømme mot Sverige i treningskampene på Algarve-kysten 12. og 14. juni. Og da er tiden knapp til OL-uttaket 19. juni.

– Det går jevnt og trutt fremover for Linka. Men det er lite tid og krevende. Hun er rå til å jobbe og har god støtte i sine nærmeste omgivelser, klubben og Olympiatoppen. Hun trenger å spille mer håndball for å komme opp mot sitt gamle nivå, sier Thorir Hergeirsson til VG.

OL-garderoben er klar: Rio-kolleksjonen

Riegelhuth gjorde i mars comeback for Larvik drøye to måneder etter hun ble mor til Lotte. I forrige uke scoret hun tre mål da LHK avsluttet sesongen med å slaå Glassverket klart i to sluttspillfinaler.

– Første delmål var å komme med på landslagssamlingen og neste er å kjempe seg inn i OL – troppen. Ser absolutt muligheter for det og gleder meg stort til å være med i gjengen igjen. Skal kjempe det jeg kan, skriver Riegelhuth Koren i en melding til VG.

Løke-nedtur i CL-finalen: Misset viktig straffe

I VM-suksessen vikarierte Stine Skogrand godt på høyrekanten, men bergensjenta har slitt tungt med en fotskade i andre halvdel av sesongen. Hun blir bare med til Algarve-samlingen om hun er skadefri. Oppsals Malin Aune fikk sjansen i mars, men er nå satt på Hergeirssons reserveliste sammen med blant andre Tine Stange.

Men Byåsen-kanten Marit Røsberg Jacobsen får en overraskende mulighet til å komme inn i OL-diskusjonen i tolvte time. Det er snart to år siden hun spilte sist for Norge – da for juniorlandslaget.

Fikk du med deg? Nora Mørk om kjendistilværelsen (VG+)

– Hun har vært den desidert beste høyrekanten etter nyttår, mener Hergeirsson.

Han vil ikke snakke detaljert om hvem som ligger best an til OL-spill. Men gir noen klare signaler i uttaket av de 25 spillerne til EM-kampene.

** Hergeirsson mener at Kari Aalvik Grimsbø har vært den mest stabile norske keeperen. Györ-keeperen spiller nå finalene i det ungarske mesterskapet, mens både Silje Solberg og Katrine Lunde er ferdige med sesongen. Duoen vokter det norske målet mot Hviterussland og Litauen. Grimsbø blir hvilt mens Lunde og Solberg kjemper den tøffe keeperkampen.

VG i mars: Disse 14 ligger best an til OL-plass

** Kari Brattset kjemper om en plass i OL-troppen. Heidi Løkes stand-in på strekplass i de siste mesterskapene, Pernille Wibe, har lenge slitt med en skade i foten og er usikker.

** Emilie Hegh Arntzen er tatt ut til EM-kvalikkampene mens Betina Riegelhuth – i likhet med søsteren – «bare» er aktuell for Sverige-kampene i Portugal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder