VINNER OGSÅ SOM TRENER: Kristine Lunde Borgersen, her fra OL i London i 2012, ledet Vipers Kristiansand til seier i europacupen lørdag kveld.
VINNER OGSÅ SOM TRENER: Kristine Lunde Borgersen, her fra OL i London i 2012, ledet Vipers Kristiansand til seier i europacupen lørdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Trener Lunde Borgersen med drømmedebut: – Jeg var nervøs

HÅNDBALL

(Vipers Kristiansand – Krim Ljubljana 29-27) Kristine Lunde
Borgersen steppet inn som trener etter at Gunnar Pettersen ble sykmeldt fredag. Den tidligere landslagsstjernen fikk en debut fra benken hun sent vil glemme.

Publisert: Oppdatert: 20.02.16 22:20

– Det var veldig gøy. Jeg var nervøs, men det er sånn det skal være før viktige kamper. Jeg følte jeg fikk kontroll etter hvert. Jentene visste hva de skulle, de var klare for å jobbe og virkelig revansjelystne med tanke på noen andre kamper vi har hatt i det siste, sier Lunde Borgersen til VG, etter drømmedebuten fra trenerbenken.

Les også: Hun er Kjellings nye kjæreste

Mer europeisk suksess lørdag kveld: Larvik sikret kvartfinale - Mørk storspilte

Kaotisk oppladning

Hun tenker på 17 dager lang periode uten seier. Sørlendingene har i tur og orden møtt de tre beste lagene i den norske Grundigligaen. Det ble syvmålstap hjemme for Byåsen 3. februar. Uken etter ble Glassverket for sterke, mens Larvik vant overlegent i Kristiansand for tre dager siden.

I går kom meldingen om at Gunnar Pettersen er sykmeldt på ubestemt tid. Trenerveteranen var derfor ikke aktuell til å lede Vipers-jentene i den første europacup–kampen mot Krim lørdag kveld. Da steppet assistent Lunde Borgersen - med OL, VM og EM-gull på merittlisten - inn som sjef.

Etter seieren lørdag sier hun at situasjonen er såpass uavklart rundt Pettersen at hun ikke vil ta stilling til om jobben som hovedtrener er noe hun er interessert i.

– Men det er klart dette gir mersmak, selv om jeg lever et hektisk liv fra før, sier Borgersen.

Fått med deg denne? Vipers-Pettersen sykmeldt: - Venter bekymret på resultater

– Deilig følelse

Selv om det endte med en opptur, startet det tungt for Kristiand-laget inne i Aquarama-hallen. Lunde Borgersen så sine jenter ligge under 6-12 frem til det var spilt 18 minutter.

– Vi manglet det lille ekstra da. Vi er litt uheldige også. Etter hvert får vi satt forsvaret og noen kontringer. Så jobber laget steinhardt i forsvar. De ble slitne, sier Borgersen.

Les også: Signerte landslagsprofil: Sulland klar for Vipers

For kampen endret til slutt karakter. Til pause var Krims seksmålsledelse blitt til 15-15 og Lunde Borgersen er stort sett fornøyd med det hun så resten av oppgjøret. Da sluttsignalet gikk hadde Vipers snudd den begredelige starten til en sterk seier. Til returoppgjøret om en uke tar de med seg en tomålsledelse.

– Det er jo en veldig deilig følelse når vi ser at vi får til det lille ekstra. Ting flyter bedre og det gir trygghet, sier hun.

Sett denne? Drammen forundret over sykmeldte Scheies TV-kommentering

Her kan du lese mer om