GULLJENTENE: Norges håndballjenter hadde ingen problemer med å slå Nederland i VM-finalen. Nærmest keeper Kari Aalvik Grimsbø, som spilte til ti på VG-børsen. Foto: Bjorn S. Delebekk , VG

To jenter får 10

HERNING (VG) (Nederland-Norge 23-31) Målvakten Kari Aalvik Grimsø og strekstjernen Heidi Løke får full pott på VG-børsen etter VM-triumfen.

Artikkelen er over fire år gammel

Kari Aalvik Grimsbø BB 10

24 redninger/46 skudd – 1 feil

Dreper kampen med de 14 redningene i 1. omgang. Helt fantastisk på kantskudd og 15 suverene redninger fra distanse. Makset i VM-finalen.

Silje Solberg -

0 redninger/1 skudd – 0 feil

Kom inn helt til slutt og fikk ikke gjort noe annet enn å slippe inn Polmans siste straffe. Litt variabelt VM endte med mye tid på benken i de to siste kampene.

Mari Molid 5

0 mål/2 skudd – 0 feil

Både traff og ikke traff i forsvarsspillet. Men får brukt sin store kraft og vilje for laget. Ikke helt i rytme da hun fikk sjansen fremover og bommet på to skudd.

Veronica E. Kristiansen 6

2 mål/4 skudd – 0 feil

Bidro ved å sette stor fart på Norge i den fantastiske 1. omgangen. Ikke like god i forsvar. Men leverte en finale og et VM det er grunn til å være stolt av.

Heidi Løke 10

6 mål/6 skudd – 0 feil

Topprestasjonen kom i finalen fra Norges beste VM-spiller. Traff det meste i forsvar, satte stor fart i kontringene og scoret seks perfekte mål.

Stine R. Skogrand 6

3 mål/5 skudd – 1 feil

Debutanten leverte en solid VM-finale. Sterk begge veier og satte tre flotte scoringer i sin største kamp noen sinne. Det er veldig godt gjort.

Ida Alstad 7

4 mål/5 skudd – 0 feil

Tilfører laget erfaringen og råskap. Ikke perfekt i forsvarsrollen, men utgjorde en forskjell. Traff på fire av fem straffer. Sterkt det også av VM-reserven.

Nora Mørk 5

1 mål/6 skudd – 2 feil

Norge hadde ikke vunnet VM-gull uten henne. Men finalen var varierende. Stor fart og ni målgivende før pause. Etterpå traff hun bunnen. Svak skyting.

Stine B. Oftedal 7

3 mål/6 skudd – 2 feil

Gikk foran hele veien. Satte opp voldsom fart før pause og leverte godt bakover på banen. Litt varierende skyting. Meget godt VM selvsagt.

Linn J. Sulland 4

1 mål/4 skudd – 0 feil

Fikk sjansen i angrep i slutten av begge omganger. Traff på sitt første skudd, men misset både fra langt hold og straffemerket i 2. omgang. Har vært bedre.

Pernille Wibe -

1 mål/1 skudd – 0 feil

Kom inn helt på slutten og fikk æren av å score Norges siste mål på kontring. Har gjort et bra VM i forsvar.

Betina Riegelhuth -

0 mål/0 skudd – 0 feil

Har aldri kommet i gang VM og røk på en utvisning da hun fikk sjansen helt på slutten. Riegelhuth har aldri klart å vise frem potensialet fra i fjor.

Amanda Kurtovic 6

2 mål/4 skudd – 1 feil

Drivende god i Norges gode start på kampen. Scoret to herlige mål i medgangen. Klarte ikke å følge opp på bakspillerplass etter pause.

Camilla Herrem 9

7 mål/9 skudd – 1 feil

Fantastisk prestasjon nok en gang. satte inn fire av de 12 første målene og profitterer på god spenst og flotte skudd. Også en god kamp i forsvar.

Sanna Solberg -

0 mål/0 skudd – 0 feil

Spilte bare en kort periode i 2. omgang. Den var som mye av VM ble av venstrekanten. Har slitt litt med astma i Danmark.

Marta Tomac 6

1 mål/1 skudd – 0 feil

Gjorde en feiende flott inntreden i slutten av 1. omgang. Scoret mål, skaffet straffe, hadde assist og traff i forsvar. Godt debutantmesterskap.

Thorir Hergeirsson 9

Etter litt rot i starten mot Russland har landslagssjefen bare vokst sammen med resten av laget i VM. Norge gjorde sin beste kamp i finalen. Det har Hergeirsson æren for.

Vurdert av Jostein Overvik/Per Opsahl

Mer om

 1. Håndball-VM

Flere artikler

 1. Slik spilte håndballjentene mot Romania

 2. VGs håndballbørs: Slik spilte håndballjentene i åpningskampen

 3. Slik spilte håndballjentene mot lilleputt Puerto Rico

 4. Håndballjentene sjanseløse i Romania

 5. VGs VM-børs: Slik spilte håndballjentene mot Spania

Fra andre aviser

 1. Spillerbørsen: Hun var Norges beste

  Aftenposten
 2. Slik spilte Norge

  Aftenposten
 3. Løke: - Vi må bare innse at det svinger for mye

  Aftenposten
 4. Keeper-Kari var Norges beste mot Russland

  Aftenposten
 5. Keeper-Kari var Norges beste mot Russland

  Bergens Tidende
 6. Spillerbørsen: Hun var Norges beste

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no