Berge før nervedramaet: − Jeg skal se på Netflix

HERNING (VG) (Norge − Ungarn 35-26) Norge gjorde jobben sin mot Ungarn – og etter noen nervebitende timer er Norge klar for VM-semi. Men hverken landslagssjef Christian Berge eller kaptein Bjarte Myrhol så skjebnekampen mellom Danmark og Sverige.

Artikkelen er over ett år gammel

I trekantdramaet mellom de tre skandinaviske landene om to plasser i VM-semifinalene, var Norge avhengig av resultatet mellom de to andre. Christian Berges menn – anført av Super-Sagosen – sørget for at deres kamp mot Ungarn aldri ble spennende.

I den siste timeouten sa Berge at det var viktig å vinne med ni mål – om Sverige skulle vinne med fem mot Danmark. Det lyktes for Norges del: 35–26.

les også

VG-børsen: Sagosen-show til 9 poeng

– Det var en bra kamp fra vår side. Masse kontringsmål, tøft bakover og bra angrepsspill. Veldig, veldig bra gjennomført, sier Christian Berge til VG.

Om Sverige hadde slått Danmark med tre eller fire mål, ville Norges semifinale-drøm vært knust. Det ville det også ha vært om de vant med to og Sverige scorer 30 mål eller mer. Men de norske spillerne følte seg temmelig trygge på at Danmark vinner foran 15.000 hjemmesupportere i Boxen. Loddtrekning var ikke lenger aktuelt etter Norge-seieren.

Og det gikk Norges vei. Danmark slo Sverige. Norge er klar for VM-semi, det mot Tyskland.

Skjebnekampen: Vi fulgte dramaet mellom Danmark og Sverige på VG Live!

Landslagssjefen møtte barna Emre Christoffer og Erle Sofie i Boxen etter Norges brakseier mot Ungarn. Han er fornøyd med progresjonen til egne menn utover i mesterskapet og håper resultatene holder til semifinaleplass. Men han skal ikke overvære skjebnekampen.

– Jeg skal ikke være i hallen. Jeg går i garderoben, venter til bussen går og kjører til hotellet. Jeg får ikke gjort noe med det som skjer her uansett. For min del blir det å ta det med ro på hotellet. Jeg skal se på Netflix.

– Alvorlig?

– Ja.

– Er du nervøs?

les også

Tidenes 72 beste norske håndballspillere på herresiden

Pluss content

– Det er ikke noe å være nervøs for, for det er ikke noe jeg kan gjøre noe med, svarer Berge, som avfeier at han tror på avtalt spill mellom danskene og svenskene.

Kaptein Bjarte Myrhol tror heller ikke på noe avtalt spill. Og heller ikke han skulle se kampen som avgjorde Norges videre skjebne i mesterskapet. Men han lovte å få med resultatet.

– Det blir ikke avtalt spill. Det er jeg sikker på, men svenskene kan vinne. Så kan vi diskutere turneringsreglene, som at kampene går på ulike tidspunkter, sier Norge-kapteinen til VG.

I en periode av kampen mot Ungarn, ledet Norge med 11 mål:

les også

«Kjedelige» Jøndal scorer på alt: – Bedre enn verdens beste

Løsningen mot de svære ungarske spillerne skulle være å løpe. Det gjorde nordmennene, men ledelsen ved pause var på «bare» tre mål (16–13) etter en omgang der målvakt Torbjørn Bergerud nesten ikke tok et skudd, men der Magnus Jøndal fortsatt å bøtte inn mål og der Sander Sagosen var fabelaktig til å sette opp sine lagkamerater til å score.

– Det er bare å kaste ballen til Jøndal, smilte Joachim Boldsen i TV3-studio.

En som er veldig nervøs foran Danmark − Sverige, er Gøran Johannessen:

1. omgang ble ellers preget av tre utvisninger til hvert av lagene – og Magnus Gullerud, som fikk rødt kort mot Sverige, satte seg etter to nye utvisninger. Han ble erstattet av Petter Øverby, som tidlig i 2. omgang fikk sitt første mål i VM. Med Espen Christensen i mål gikk Norge kjapt opp i 20–14-ledelse og dermed var kampen i realiteten avgjort etter bare noen minutter i 2. omgang.

– Jeg ønsket å få Petter i gang, og det fikk vi, sier landslagssjef Berge til TV3.

Etter 12 minutter hadde den norske ledelsen kommet opp i ti mål – og Christian Berge lot Sander Sagosen hvile litt etter en drømmedag på jobben til da.

– Det var veldig gøy. Vi gjør en kanonkamp, spesielt defensivt. Så får vi litt kontra på dem, og de dør i starten av 2. omgang, sier Sagosen til VG.

les også

Tvedten frykter reprise av EM-skandalen

– Hvor nervøs er du for det som skal skje nå? spurte VG i forkant av Danmark-Sverige.

– Jeg er ikke så nervøs. Nå har vi gjort alt vi kan, og vi har gjort et strålende mesterskap så langt. Det er kun det ene slaget i trynet mot Danmark, der vi taper med fire. Slikt kan skje, og nå er skjebnen vår litt i andres hender, sier Sagosen, og bemerker at det er vanskelig å time det å tape med tre eller fire mål.

– Så magefølelsen sier semifinale?

– Ehh, det tør jeg ikke å jinxe. Ikke helt ennå, svarer Sagosen, som noen timer senere kunne konstatere at det ble VM-semi.

Christian O’Sullivan var også glad, men spent.

– Man er selvfølgelig spent, men jeg tror det bare er ett eller to resultater som kan få oss ut. Skjer det, så er det kjipt, men vi har uansett gjort det vi kan, svarer han.

– Jeg håper og tror på Danmark-seier. Jeg tror ikke de vil gjøre noe annet enn å vinne her i Boxen, foran 15.000, sier Kristian Bjørnsen til VG.

les også

Tvedten frykter reprise av EM-skandalen

Christian Berge valgte å starte med Magnus Abelvik Rød på høyreback. Bjarte Myrhol, som sliter med en liktorn, spilte nok en gang bare i angrep.

Også i VM for to år siden, da Norge tok sølv, møtte de Ungarn i den tredje siste kampen, som den gang var kvartfinalen. Norge vant 31–28. Torbjørn Bergerud, Bjarte Myrhol og Sander Sagosen var forgrunnsfigurer den gang.

Sjekk Gulleruds praktscoring:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder