NORGES SJEFER: Robert Hedin (t.v.) er Norges nye landslagstrener. Steinar Ege (t.h.) er kaptein for håndballherrene. Sammen håper de på suksess i det kommende VM-sluttspillet. Foto: Scanpix

Her er Norges tropp til håndball-VM

SKØYEN (VG Nett) Den ferske landslagssjefen Robert Hedin har valgt å satse på følgende 15 menn til håndball-VM i Kroatia i januar.

Artikkelen er over 11 år gammel

Keepere:
Steinar Ege (FC København), Ole Erevik (KIF Kolding) og Svenn Erik Medhus (TSV GWD Minden).

Kantspillere:
Håvard Tvedten (Peverfersa Valladolid), Lars Erik Bjørnsen (Team Tvis Holstebro) og Thomas Skoglund (GOG Svendborg).

Bakspillere:
Stian Vatne (CAI Bolonmano Aragon), Thomas Drange (Fyllingen), Kjetil Strand (Füchse Berlin), Kristian Kjelling Portland San Antonio), Erlend Mamelund (HSG Nordhorn), Alexander Buchmann (US Ivry) og Vegard Samdahl (Århus GF).

Linjespillere:
Frank Løke (ZMC Amicitia Zürich) og Bjarte Myrhol (HSG Nordhorn).

Norges nye landslagssjef Robert Hedin kunngjorde troppen på en pressekonferanse på Skøyen i Oslo onsdag ettermiddag.

- Alle skal være i god form. De eneste som er litt usikre er Frank Løke og Kjetil Strand. Men jeg håper begge blir klare, sa Hedin.

VG Nett-leser:- Siste plassen til Johnny Jensen dersom han er spilleklar?Diskuter VM-uttaket her!

Norge er i gruppe med Brasil, Egypt, Saudi-Arabia, Danmark og Serbia i VM. De tre beste lagene går videre til mellomspillet. Danmark og Serbia er ventet å være den tøffeste motstanden for Norge.

- Alle tror det er lett å slå Brasil, Egypt og Saudi-Arabia, men det finnes ingen lette kamper. Makedonia sørget for eksempel for at Island ikke kom til VM. Det viser at det er mange lag som har et høyt toppnivå, sa Hedin på pressekonferansen.

VG Nett kommer tilbake med mer fra pressetreffet.

KLAR FOR VM: Kristian Kjelling er blant de 15 håndballspillerne landslagssjef Robert Hedin vil ha med seg til VM i Kroatia i januar. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder